22/06/2019 22/06/2019 Μια εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια της Αμπετείου, εξομολογήσεις από τα όνειρα για την επαγγελματική σταδιοδρομία, συμβουλές, ευχές και έντονη συγκίνηση, διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (ΣΕΑΑΣ) την Πέμπτη 20 Ιουνίου για να αποχαιρετήσει τους 18 αποφοίτους της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου. Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας,...
22 Ιουνίου, 2019 - 14:31

Συγκίνηση στην εκδήλωση αποφοίτησης από την Αμπέτειο Σχολή

Διαδώστε:
Συγκίνηση στην εκδήλωση αποφοίτησης από την Αμπέτειο Σχολή

Μια εκδήλωση γεμάτη αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια της Αμπετείου, εξομολογήσεις από τα όνειρα για την επαγγελματική σταδιοδρομία, συμβουλές, ευχές και έντονη συγκίνηση, διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής (ΣΕΑΑΣ) την Πέμπτη 20 Ιουνίου για να αποχαιρετήσει τους 18 αποφοίτους της Γ΄ Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κ. Αλέκος Καζαμίας, αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1932. Καλωσόρισε τους 18 αποφοίτους της Αμπετείου Σχολής και τους έδωσε την κάρτα τακτικού μέλους καθώς ένα βιβλίο που έγραψε η επίτιμη πρόεδρος κ. Βίλλυ Πολίτη Ζουέ.

Ο κ. Καζαμίας αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Ε.Κ.Κ κ. Χρήστου Καβαλή, κατά την αποφοίτηση των μαθητών της Αχιλλοπουλείου συμβουλεύοντας τους να είναι υπερήφανοι που τέλειωσαν το ιστορικό αυτό σχολείο. «Διπλά υπερήφανοι, να είστε που τελειώσατε την Αχιλλοπούλειο και την Αμπέτειο», πρόσθεσε ο κ. Καζαμίας.

Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Ιεράς Μονής Αγ. Αικατερίνης Σινά, στην Ε.Κ.Κ που στηρίζουν αμέριστα τους μαθητές. «Να μην ξεχάσετε την πατρίδα σας, την παροικία και τα σχολεία που έχετε αποφοιτήσει», είπε ο κ. Καζαμίας και αναφέρθηκε στις δύο Μεγάλες Ευεργέτιδες της παροικίας την αείμνηστη Στέλλα Κυριάζη και την Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη για το σπουδαίο έργο τους.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, απευθυνόμενος στους αποφοίτους της Αμπετείου, είπε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι γιατί φέρουν τους ώμους τους ένα ιδιαίτερο πολιτισμό, τον πολιτισμό των Αιγυπτιωτών. «Αυτόν τον πολιτισμό θα τον καταλάβουν εάν βρεθούν σε έναν πολιτισμό διαφορετικό από της Αιγύπτου περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι θα αισθανθούν τον πλούτο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Ι.Μ Αγ. Αικατερίνης Σινά, της Κοινότητας», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και κάλεσε τους αποφοίτους σε όποιο μέρος της γης και αν βρεθούν να επιστρέφουν πάντα στις ρίζες τους.

Οι μαθητές που αποφοίτησαν το σχολικό έτος 2018 – 2019 από την Αμπέτειο

Μωχάμεντ Άχμεντ, Ασα Αμπανόμπ, Μαγκντή Μαίρη, Μαυρόπουλος Μάρκος,
Μπότρος Μιχαήλ, Ναρούζ Ιωσήφ, Γεώργιος Οικονόμου, Αναστάσιος Ρούσσος, Ταουφίκ Μπιτάρ, Σοφία Χελιώτη, Χουσσέιν Νερμίν, Άρης Γκρουνστέϊν, Αλβάρος Κυρίλος, Γεώργιος Σειμένης, Χάμεντ Άχμεντ, Ιχάμπ Αμίρ, Αμντελλατίφ Λάιλα, Ιμπραχίμ Καριμάν.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων