20/07/2019 20/07/2019 Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι αποφράδα ημέρα για την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Πολλοί Κύπριοι που έζησαν την τραγωδία και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, μετανάστευσαν για μια νέα ζωή και προκοπή στην Αυστραλία. Τα όσα έζησαν και βίωσαν έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους παρ ότι έχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς φτάσαμε...
20 Ιουλίου, 2019 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 10:22

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ομογενών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διαδώστε:
Συγκλονιστικές μαρτυρίες ομογενών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι αποφράδα ημέρα για την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Πολλοί Κύπριοι που έζησαν την τραγωδία και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, μετανάστευσαν για μια νέα ζωή και προκοπή στην Αυστραλία.

Τα όσα έζησαν και βίωσαν έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη τους παρ ότι έχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς φτάσαμε στον όλεθρο.

Είναι συμπάροικοι που κάθε χρόνο κάνουν το πατριωτικό καθήκον και διατρανώνουν κι αυτοί ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ. Και ανανεώνουν την υπόσχεση για αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης.

Το πρόγραμμά μας σημαδεύει την επέτειο με μαρτυρίες ομογενών που έζησαν τα τραγικά γεγονότα. Βρήκαμε καταδρομέα που πολέμησε στην Κερύνεια, στρατιώτη που με την μονάδα του είχαν πάει σε τουρκοκυπριακά χωριά ζητώντας την παράδοσή τους, συμπατριώτη μας που ήταν στο Λονδίνο και το παιδάκι του, τριών ετών τότε, βρέθηκε εγκλωβισμένο και πέρασαν πάνω από τρεις μήνες για να το ξανά δει. Βρήκαμε όμως κι ένα συμπατριώτη μας, που ήθελε να πολεμήσει για την πατρίδα, αλλά η 20ή Ιουλίου τον βρήκε στην φυλακή όπου τον είχαν κλείσει οι πραξικοπηματίες.

Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Θέμης Καλλός, στον οποίο μίλησαν ο Γιώργος Γεωργίου από το Σύδνεϋ, ο Σάββας Παπασάββας από την Πέρθη, ο Σταύρος Λιασσή από την Βρισβάνη και ο Χρήστος Κούλινος από το Σύδνεϋ.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων