11/11/2022 15/11/2022 Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς . Στο Κάιρο θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό του, Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων, Soha Gendy, σε τριμερές σχήμα με τον Κύπριο Επίτροπο...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 3:08

Συνάντηση Κατσανιώτη με Πατριάρχη Θεόδωρο και ομογενείς σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο

Διαδώστε:
Συνάντηση Κατσανιώτη με Πατριάρχη Θεόδωρο και ομογενείς σε Αλεξάνδρεια και Κάιρο

Επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς .

Στο Κάιρο θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την Αιγύπτια ομόλογό του, Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων, Soha Gendy, σε τριμερές σχήμα με τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου. Η συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου αποτελεί συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών στον τομέα της Διασποράς τον Οκτώβριο 2021 στην Ελλάδα και στοχεύει στη διεύρυνση της τριμερούς συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια, όπου θα έχει συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Τόσο στο Κάιρο όσο και στην Αλεξάνδρεια θα έχει, επίσης, σειρά επαφών με φορείς της Ομογένειας. Τέλος, θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Κυβερνήτη Νοτίου Σινά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων