28/11/2023 28/11/2023 Δίπλα στις ανάγκες της εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων θα συνεχίσει να είναι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.  Ο κ. Πιερρακάκης συναντήθηκε στην Πόλη με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 9:31

Συνάντηση Πιερρακάκη στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη της εκπαίδευσης της ομογένειας

Διαδώστε:
Συνάντηση Πιερρακάκη στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη της εκπαίδευσης της ομογένειας

Δίπλα στις ανάγκες της εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων θα συνεχίσει να είναι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Ο κ. Πιερρακάκης συναντήθηκε στην Πόλη με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, παρουσία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου κ. Κωνσταντίνου Κούτρα.

“Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ”, σημειώνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Πιερρακάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ξεναγήθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας. “Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς”, έγραψε.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook Κυριάκος Πιερρακάκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων