19/06/2020 19/06/2020 Στην Ελληνική Πρεσβεία της Καμπέρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη επίσημη συνάντηση για πρώτη φορά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Γεώργιο Παπακώστα.  BY YIOTA ELEFTHERIOU, ZOE THOMAIDOU – SBS GREEK Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος και οι δύο συνοδοί του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κ. Παπακώστα και το προσωπικό...
19 Ιουνίου, 2020 - 17:14

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Έλληνα πρέσβη στην Αυστραλία (podcast)

Διαδώστε:
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Έλληνα πρέσβη στην Αυστραλία (podcast)

Στην Ελληνική Πρεσβεία της Καμπέρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη επίσημη συνάντηση για πρώτη φορά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Γεώργιο Παπακώστα. 

BY YIOTA ELEFTHERIOU, ZOE THOMAIDOU – SBS GREEK

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος και οι δύο συνοδοί του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κ. Παπακώστα και το προσωπικό της πρεσβείας, ενώ το βράδυ παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στην Ελληνική Λέσχη Καμπέρας.

 

 

Βασικά σημεία

Παρουσία εκπροσώπων της ομογένειας και επίτιμων προσκεκλημένων έλαβε χώρα η πρώτη επίσημη γνωριμία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και του πρέσβη της Ελλάδας.

Στον Σεβασμιώτατο αποδόθηκε ο τιμητικός τίτλος Ισοβίου Μέλους Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να βρεθεί εκ νέου στην αυστραλιανή πρωτεύουσα στις αρχές Ιουλίου.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθα Μαυρομμάτη, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καμπέρας και Περιχώρων κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης, ο ιερέας του Αγίου Νικολάου Καμπέρας π. Πέτρος Κηπουρός, η σύντροφος του κ. Παπακώστα και ο κ. Κωνσταντίνος Νίκιας με τη σύζυγό του.

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψής του, ο Αρχιεπίσκοπος έγινε Ισόβιο Μέλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Καμπέρας και Περιχώρων, με τον τιμητικό τίτλο να του αποδίδεται από τον Πρόεδρο της Κοινότητας και τον πάτερ Πέτρο Κηπουρό.

Η επόμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην πρωτεύουσα Καμπέρα θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου, με την παρουσία του στην Θεία Λειτουργία του Αγίου Νικολάου Καμπέρας.

Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε το podcast με ολόκληρη την ανταπόκριση της Γιώτας Ελευθερίου από την Καμπέρα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων