13/07/2019 13/07/2019 Την πεποίθησή του ότι το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κινείται σε πρότυπα αξιόμαχου, ετοιμότητας και τεχνογνωσίας εξέφρασε ο Αρχηγός της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τα Κυπριακά Σωματεία, στην ταβέρνα «Διόνυσος», το βράδυ της Πέμπτης, στην Αστόρια. Ο κ. Λεοντάρης, ο οποίος...
13 Ιουλίου, 2019 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 15:32

Τα Κυπριακά Σωματεία των ΗΠΑ τίμησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΦ

Διαδώστε:
Τα Κυπριακά Σωματεία των ΗΠΑ τίμησαν τον Αρχηγό ΓΕΕΦ

Την πεποίθησή του ότι το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κινείται σε πρότυπα αξιόμαχου, ετοιμότητας και τεχνογνωσίας εξέφρασε ο Αρχηγός της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, κατά την εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του από τα Κυπριακά Σωματεία, στην ταβέρνα «Διόνυσος», το βράδυ της Πέμπτης, στην Αστόρια.

Ο κ. Λεοντάρης, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συναντήσεις που γίνονται στα Ηνωμένα Εθνη, εξήρε τον σχεδιασμό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε όλα τα Σώματα της Εθνικής Φρουράς (Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό), τονίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ενστόλων είναι επαγγελματίες.

«Στην Εθνική Φρουρά, το 65% είμαστε επαγγελματίες. Οι στρατιώτες είναι το λιγότερο προσωπικό. Ξοδεύουμε λιγότερα στην εκπαίδευση, λιγότερο κόστος συντήρησης, λιγότερα ατυχήματα. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε μηδέν θανατηφόρα περιστατικά», ανέφερε ο κ. Λεοντάρης, ο οποίος επεσήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινάει σταδιακά ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και στα τρία Σώματα.

«Θα αφορά επίσης και την Αεροπορία, αλλά και το Ναυτικό μας. Δεν λέω, ασφαλώς, ότι θα φτιάξουμε τον… 6ο Στόλο. Ομως, ο στόλος μας θα έχει τη δυνατότητα να είναι παρών εκεί που πρέπει. Αργήσαμε; Ισως ναι. Αλλά εγώ θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα οικονομικά της Εθνικής Φρουράς, ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης ξεκαθάρισε ότι τα έξοδα δεν είναι μεγάλα, δήλωσε όμως πως, πέραν αυτού, σημασία έχει ο προγραμματισμός.

«Είναι θέμα να προχωρήσουμε με σχεδιασμό. Είμαστε καλά. Θα ήθελα να είμαστε καλύτερα. Ξοδεύουμε λίγα. Σημασία έχει ο σωστός προγραμματισμός. Νομίζω ότι τον έχουμε. Είμαστε σε ένα πρόγραμμα που τελειώνει το 2030, είμαστε και μια μικρή αγορά, άρα οι προμηθευτές δεν μας έχουν σε πρώτη προτεραιότητα», είπε ο κ. Λεοντάρης.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων