02/08/2020 02/08/2020 Ολοκληρώθηκε, μετά από 4 χρόνια, η θητεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τέξας, Ιωάννη Σταματέκου, ο οποίος πλέον αποχωρεί για τον επόμενο σταθμό της διπλωματικής σταδιοδρομίας του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Σταματέκος ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με την ελληνική ομογένεια της πόλης, ενώ θεωρείται πως προσέφερε σημαντικό έργο, χτίζοντας «γέφυρες» μεταξύ...
02 Αυγούστου, 2020 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2020 - 13:29

ΤΕΞΑΣ: Αποχαιρέτησαν μετά από 4 χρόνια συνεργασίας τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας

Διαδώστε:
ΤΕΞΑΣ: Αποχαιρέτησαν μετά από 4 χρόνια συνεργασίας τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε, μετά από 4 χρόνια, η θητεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τέξας, Ιωάννη Σταματέκου, ο οποίος πλέον αποχωρεί για τον επόμενο σταθμό της διπλωματικής σταδιοδρομίας του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Σταματέκος ανέπτυξε ιδιαίτερες σχέσεις με την ελληνική ομογένεια της πόλης, ενώ θεωρείται πως προσέφερε σημαντικό έργο, χτίζοντας «γέφυρες» μεταξύ της πατρίδας και του Ελληνισμού του Χιούστον, αλλά και των ίδιων των ομογενών του Τέξας.

Η περιοχή μας είναι το κέντρο της Ενέργειας και Ναυτιλίας και έτσι ο ρόλος του προξένου έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο κύριος πρόξενος άνοιξε καινούργιους δρόμους, φέρνοντας κοντά τους επιστήμονες ελληνικής καταγωγής από Τέξας και Λουιζιάνα.

Επιπλέον, ο κ. Σταματέκος είχε καλές επαφές με τις Αρχές του Τέξας και θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα εάν υπήρχε δυνατότητα παράτασης της θητείας του, κάτι που δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Παράλληλα, σημαντικός είναι και ο κοινωνικός ρόλος της συζύγου του Γενικού Προξένου, Σάρας Σταματέκου, η οποία δούλεψε για το Ελληνικό σχολείο περισσότερο από όλους μας και θα μας λείψουν τα ωραία φαγητά της που μαγείρευε για τις εκδηλώσεις του σχολείου μας.

Το ζευγάρι Ιωάννη και Σάρας Σταματέκου με τα δυο παιδιά τους έγιναν ένα με την ελληνική ομογένεια με την αγάπη και σεβασμό και προσωπική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και ανάγκες του Ελληνισμού.

Το εγκώμιο του απερχόμενου Γενικού Προξένου έπλεξε και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων του Τέξας, Κατερίνα Κουρεντζή, κάνοντας αναφορά, μεταξύ άλλων στην υποστήριξη του ζεύγους Σταματέκου στον Σύλλογο.

«Πέρα από την ενεργή παρουσία του στην κοινότητά μας και την προσφορά του στην ομογένεια του Χιούστον, ο αξιότιμος πρόξενος κ. Σταματέκος και η σύζυγός του Σάρα, υπήρξαν φίλοι και υποστηρικτές του συλλόγου μας από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στο Χιούστον πριν από 4 χρόνια. Τους ευχαριστούμε θερμά! Θα θέλαμε να τους ευχηθούμε υγεία, ασφαλή επιστροφή στην Ελλάδα, και κάθε επιτυχία στο επόμενο επαγγελματικό του πόστο. Εις το επανιδείν!», είπε η κ. Κουρεντζή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Νοτιοδυτικών Πολιτειών, Γιάννης Ρεμεδιάκης, εστιάζοντας στην αγαστή συνεργασία με τον κ. Σταματέκο και επισημαίνοντας πως «ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

«Με τη συμπαράστασή του κάναμε πολλές εκδηλώσεις στα 4 χρόνια της θητείας του με στόχο να κρατάμε ζωντανό στις καρδιές μας τον Ελληνισμό και την αγάπη για την πατρίδα. Δεινός ιστορικός αναλυτής, μας μίλησε πολλές φορές για γεγονότα και ανέλυσε τη σημασία τους στην ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού. Ακούραστος διπλωμάτης, φρόντισε τις καλές σχέσεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση εδώ στο μακρινό (από την Ελλάδα) Τέξας.

Είχαμε την τιμή να έχουμε την παρουσία του σε πολλές από τις συνεδριάσεις του οργανισμού όπου η γνώμη του ήταν πάντα καταλυτική και βέβαια είχαμε την τιμή να τον έχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του Ελληνισμού, πολλές εκ των οποίων τέλεσαν υπό την αιγίδα του», επεσήμανε ο κ. Ρεμεδιάκης.

Τέλος, ο ιερατικός προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Χιούστον, π. Λουκάς Παλούμπης, μετά το πέρας της Λειτουργίας της Κυριακής 26 Ιουλίου, μίλησε επίσης με πολύ θερμά λόγια για την παρουσία, το έργο και το ήθος του απερχόμενου Έλληνα διπλωμάτη στο Χιούστον.

«Εχω συνεργαστεί και με άλλους Προξένους και στην Καλιφόρνια αλλά σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσα όπως με την οικογένεια του Ιωάννη και της Σάρας. Η κοινότητά μας χάνει μια σημαντική οικογένεια που πάντα συμμετείχε σε όλες τις ανάγκες και εκδηλώσεις της. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία, με υγεία, αγάπη και προστασία του Κυρίου Ιησού Χριστού. Εύχομαι κάποτε να ξαναρθούν κοντά μας», είπε συγκινημένος ο π. Λουκάς.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων