24/02/2020 24/02/2020 Με κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. Ο συγκεκριμένος ναός παραδόθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους από την Ρωσική Εκκλησία στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου η οποία και τον είχε ενοικιάσει. Τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης, παρακολούθησε ο Ταμίας της Ε.Κ.Κ κ Αντώνης Ιορδανίδης, ενώ τους...
24 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2020 - 18:24

Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο και επιστροφή του Ναού στην Ελλ. κοινότητα Καϊρου

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο και επιστροφή του Ναού στην Ελλ. κοινότητα Καϊρου

Με κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο Ζεϊτούν, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. Ο συγκεκριμένος ναός παραδόθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους από την Ρωσική Εκκλησία στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου η οποία και τον είχε ενοικιάσει.

Τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτηςπαρακολούθησε ο Ταμίας της Ε.Κ.Κ κ Αντώνης Ιορδανίδης, ενώ τους ύμνους έψαλλε ο πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας. Ο ναός παραδόθηκε από τη Ρωσική Εκκλησία (η οποία τον είχε ενοικιάσει) στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου, τέλη Δεκεμβρίου του 2019. Εκ τότε η Ε.Κ.Κ έχει ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασή της και προχωρά στην  επισκευή οικίας που βρίσκεται στον περίβολό της. Για τη μεταφορά των πιστών η Ε.Κ.Κ διέθεσε λεωφορείο από τα κεντρικά γραφεία της και την Ηλιούπολη. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν – μεταξύ άλλων – η Διευθύντρια της Αμπετείου κ. Σ. Μπέτα και η εκπαιδευτικός της Αχιλλοπουλείου κ. Ευαγγελία Γκανά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων