09/08/2019 09/08/2019 Εδώ και λίγους μήνες, την προεδρία της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών της Βικτώριας, γνωστής και ως NUGAS, κατέχει η φοιτήτρια Αναστασία Ντόλκα που μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS (BY PANOS APOSTOLOU). Φοιτήτρια στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Monash είναι η Αναστασία Ντόλκα, η οποία από τον περασμένο Απρίλιο, ανέλαβε την προεδρία της...
09 Αυγούστου, 2019 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2019 - 19:05

«Θέλουμε τους Ελληνοαυστραλούς φοιτητές ενωμένους»

Διαδώστε:
«Θέλουμε τους Ελληνοαυστραλούς φοιτητές ενωμένους»

Εδώ και λίγους μήνες, την προεδρία της Εθνικής Ένωσης Ελληνοαυστραλών Φοιτητών της Βικτώριας, γνωστής και ως NUGAS, κατέχει η φοιτήτρια Αναστασία Ντόλκα που μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS (BY PANOS APOSTOLOU).

Φοιτήτρια στο Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Monash είναι η Αναστασία Ντόλκα, η οποία από τον περασμένο Απρίλιο, ανέλαβε την προεδρία της NUGAS, της οργάνωσης που φέρνει κοντά χιλιάδες φοιτητές ελληνικής αλλά και μη ελληνικής καταγωγής από επτά πανεπιστήμια της Βικτωρίας.

Όπως και πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες, έτσι και η Αναστασία εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, και συγκεκριμένα σε μια μεγάλη τράπεζα.

 

 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε τις σπουδές της ήθελε να ενταχθεί στην οργάνωση, η οποία πλέον, όπως λέει, αποτελεί μέρος της ταυτότητάς της ως Ελληνίδας της Αυστραλίας.

Θεωρεί ότι οι εμπειρίες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής, αρχικά ως απλό μέλος και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος στην NUGAS είναι καταπληκτικές.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα και τα Καλάβρυτα, η Αναστασία Ντόλκα από μικρή παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις της παροικίας της Μελβούρνης.

Ζητήθηκε το σχόλιό της για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι νεαροί ομογενείς παίρνουν μέρος στα διοικητικά συμβούλια ομογενειακών οργανισμών ή παραβρίσκονται σε παροικιακές εκδηλώσεις …

«Δεν υπάρχει λόγος», λέει «να μην δεχτούμε ότι όντως υπάρχει χάσμα ανάμεσα στην παλιά και νέα γενιά το οποίο είναι δύσκολο να κλείσει».

Επισημαίνει ότι η NUGAS, που μετρά σήμερα περίπου 2500 φοιτητές, εστιάζεται περισσότερο στις ανάγκες των φοιτητών και προσπαθεί να είναι σε επαφή, κατά κύριο λόγο, με την νέα γενιά των Ελληνοαυστραλών.

«Και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βοηθά στην επικοινωνία μεταξύ των μελών της οργάνωσης», λέει η Αναστασία Ντόλκα.

«Ωστόσο», συμπληρώνει, «υπάρχει η παλιά γενιά ενδιαφέρεται για το πώς εξελίσσεται η νέα γενιά και όταν μας δίνεται ευκαιρία προβάλουμε τις εκδηλώσεις μας και από παραδοσιακά ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης της Παροικίας μας».

Καταθέτει και το όραμά της για την NUGAS: Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η NUGAS αφορούσε τους Έλληνες φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Αυτό πλέον δεν υφίσταται, σύμφωνα με την πρόεδρο της οργάνωσης.

Η ίδια θα ήθελε να δει σε βάθος χρόνου τις οργανώσεις των Ελλήνων φοιτητών της Αυστραλίας να συγχωνευτούν σε μία.

Όσον αφορά στους βραχυπρόθεσμους στόχους, η Αναστασία επιθυμεί η NUGAS να μην αποτελεί απλά μια αφορμή για μια κοινωνική συνάντηση ή μια εκδήλωση, αλλά να αναπτύξει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ουσιαστικές κοινωνικές επαφές.

«Σήμερα στην Παροικία μας υπάρχουν νεολαίες που παρουσιάζουν αξιόλογο έργο, όπως εκείνη της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης και της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε μια συνεργασία», τονίζει.

Η οργάνωση των φοιτητών παίρνει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ομογενειακών φορέων κάτι το οποίο συνεχιστεί, όπως λέει η πρόεδρός της, Αναστασία Ντόλκα.

«Παίρνουμε μέρος στις εκδηλώσεις για τις εθνικές μας επετείους και άλλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που συμβαίνουν στην Παροικία μας».

Και η ίδια αισθάνεται όμορφα όταν βλέπει την ικανοποίηση στα πρόσωπα των ηλικιωμένων της Παροικίας μας όταν βλέπουν την νέα γενιά να είναι παρούσα σε εκδηλώσεις.

Τέλος, η Αναστασία Ντόλκα λέει ότι πολλά από τα μέλη της οργάνωσης δεν είναι καν ελληνικής καταγωγής, αλλά ενδιαφέρονται να μάθουν για την ελληνική ιστορία, είναι ενεργά μέλη της οργάνωσης και συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις.

Η επόμενη μεγάλη εκδήλωση της NUGAS είναι ο καθιερωμένος ετήσιος μεγάλος χορός στις 21η Σεπτεμβρίου, γνωστός και ως «NUGAS Ball».

 

ΠΗΓΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων