01/02/2021 01/02/2021 Χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθέας (Bethesda, Washington DC) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης. Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων συμμετείχε η Πρέσβης...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:51
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 10:52

“Τιμώντας τους άξιους διακόνους της ελληνικής παιδείας”

Διαδώστε:
“Τιμώντας τους άξιους διακόνους της ελληνικής παιδείας”

Χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προμηθέας (Bethesda, Washington DC) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στις ΗΠΑ, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων συμμετείχε η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Παν/μίου Χάρβαρντ, Δρ. Gregory Nagy / Gregory Nagy , με θέμα “Some Meditations, by a Philhellene, about the Delights of Learning Greek”.

Μαθητές ελληνικών σχολείων της περιοχής Ουάσιγκτον παρουσίασαν ένα σύντομο πρόγραμμα.

Ο κ. Χρυσουλάκης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θεόσταλτη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα ελληνικά γράμματα και στην εμπέδωση και διάδοση του θείου λόγου, ενώ υπογράμμισα πως «…και για εμάς, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, αυτή η ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή: τη βιώνουμε ως μία ακόμα ευκαιρία να τιμήσουμε τους άξιους διακόνους της ελληνικής παιδείας. Ιδίως όσους εργάζονται το ιερό έργο της διδασκαλίας στα παιδιά των ομογενών μας. Προβάλλουμε τα εξαιρετικά μας πανεπιστήμια και τα προγράμματά τους που ελκύουν για σπουδές στην Ελλάδα τα παιδιά των αποδήμων μας. Προβάλλουμε την ελληνική γλώσσα και υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διατήρηση και διάδοσή της, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!
Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους δασκάλους όλων των βαθμίδων για την προσήλωση στο έργο τους και την αυταπάρνησή τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων