25/01/2023 25/01/2023 Την περιοδεία του στην Αφρικανική ήπειρο συνεχίζει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Μετά την επίσκεψη στη Νότια Αφρική σειρά πήρε η Μοζαμβίκη με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ να περιλαμβάνει συνάντηση και με τον Τοποτηρητή της Επισκοπής Μοζαμβίκης, Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη. “Ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε σήμερα στο Μαπούτο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και...
25 Ιανουαρίου, 2023 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 13:35

Την Ελληνική Κοινότητα στο Μαπούτο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Την Ελληνική Κοινότητα στο Μαπούτο επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

Την περιοδεία του στην Αφρικανική ήπειρο συνεχίζει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Μετά την επίσκεψη στη Νότια Αφρική σειρά πήρε η Μοζαμβίκη με την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ να περιλαμβάνει συνάντηση και με τον Τοποτηρητή της Επισκοπής Μοζαμβίκης, Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη.

“Ο ΥΠΕΞ συναντήθηκε σήμερα στο Μαπούτο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Τοποτηρητή Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης, κ. Ιωάννη, και με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Μαπούτο. Στο πλαίσιο επίσκεψης, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα από ΥΠΕΞ Ν. Δένδια”, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα

Μια εποικοδομητική συζήτηση με την ομόλογό του από τη Μοζαμβίκη Βερόνικα Μάκαμο (Verónica Μacamo) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Μοζαμβίκη.

Η συζήτηση έγινε τηλεφωνικά διότι η δια ζώσης συνάντηση δεν ήταν εφικτή για έκτακτους λόγους υγείας, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Είχαν «ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους προώθησης της διμερούς συνεργασίας -και εντός των Διεθνών Οργανισμών- υπό το φως και του Μνημονίου Κατανόησης για Πολιτικές Διαβουλεύσεις που υπογράφηκε σήμερα και της κοινής προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Επίσης, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης- Μοζαμβίκης και οι διεθνείς εξελίξεις», όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων