29/05/2020 29/05/2020 Η ομογενειακή ΑΧΕΠΑ θα δωρίσει 30.000 αμερικάνικα δολάρια σε ένα ερευνητικό κέντρο με έδρα την Αθήνα που έχει ως στόχο να προστατέψει τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους της Ελλάδας από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της κ. Γεώργιος Χωριάτης. Στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων, η δωρεά θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη...
29 Μαΐου, 2020 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 11:32

Η ΑΧΕΠΑ χρηματοδοτεί έρευνα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό

Διαδώστε:
Η ΑΧΕΠΑ χρηματοδοτεί έρευνα στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό

Η ομογενειακή ΑΧΕΠΑ θα δωρίσει 30.000 αμερικάνικα δολάρια σε ένα ερευνητικό κέντρο με έδρα την Αθήνα που έχει ως στόχο να προστατέψει τη δημόσια υγεία και τους ανθρώπους της Ελλάδας από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της κ. Γεώργιος Χωριάτης.

Στο Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων, η δωρεά θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός προγράμματος κατάρτισης για επαγγελματίες υγείας που απασχολούνται με τον κορωνοϊό Covid-19. Ακόμα, η δωρεά της ΑΧΕΠΑ θα υποστηρίξει την ζωτικής σημασίας διασπορά της εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω της συλλογής δεδομένων και της βιοστατιστικής ανάλυσης.

Την έρευνα θα την διευθύνει ο ιδρυτής του Κέντρου Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων κ. Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος είναι και σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας. “Η ΑΧΕΠΑ και οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ τυχεροί που ο κ. Ζαούτης υπηρετεί το σύστημα υγείας σε αυτή την δύσκολη ώρα της κρίσης” ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. Χωριάτης ενώ συνέχισε τονίζοντας “Η ΑΧΕΠΑ είναι υπερήφανο που θα υποστηρίξει την έρευνά του”.

Ο κ. Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. “Εντυπωσιαστήκαμε με το γεγονός ότι ο κ. Ζαούτης πήγε στην Ελλάδα για αυτόν τον ζωτικής σημασίας ρόλο, είναι ένα ακόμα παράδειγμα του ΑΧΕΠΑ που είναι αφοσιωμένος επαγγελματίας και υπηρετεί το ευρύτερο καλό. Η ισχυρή επιθυμία να βοηθάμε τις κοινότητές μας είναι το κίνητρο των ανθρώπων της ΑΧΕΠΑ” σημειώνει ο κ. Χωριάτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων