15/11/2020 15/11/2020 Επιστολή συμπαράστασης στους Σεβασμιώτατους: Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο απέστειλε το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο αναφορικά με το «Navagio gate», μια ιστορία περιουσιών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων, που πωλήθηκαν από άλλον, φερόμενο ως ιδιοκτήτη, σε Εμίρη του Κατάρ. Ολόκληρη η επιστολή συμπαράστασης: Σεβασμιώτατε Άγιε Ζακύνθου, Σεβασμιώτατε Άγιε Δωδώνης, Πρόεδρε της Διοικούσης Επιτροπής...
15 Νοεμβρίου, 2020 - 22:13
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2020 - 22:11

Το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο στηρίζει τη Μητρ. Ζακύνθου στο «Navagio Gate»

Διαδώστε:
Το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο στηρίζει τη Μητρ. Ζακύνθου στο «Navagio Gate»

Επιστολή συμπαράστασης στους Σεβασμιώτατους: Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο και Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο απέστειλε το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο αναφορικά με το «Navagio gate», μια ιστορία περιουσιών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων, που πωλήθηκαν από άλλον, φερόμενο ως ιδιοκτήτη, σε Εμίρη του Κατάρ.

Ολόκληρη η επιστολή συμπαράστασης:

Σεβασμιώτατε Άγιε Ζακύνθου,
Σεβασμιώτατε Άγιε Δωδώνης, Πρόεδρε της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών,

Με ιδιαίτερη προσοχή, τόσο εγώ, ως Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου, αλλά όσο και ολόκληρη η ομογένεια, παρακολουθούμε καθημερινά τον άοκνο αγώνα Σας, για την διάσωση των μοναστηριών της Ζακύνθου! Για την διάσωση της θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτιστικής μας παράδοσης! Για την διάσωση των περιουσιών διακοσίων (200) και πλέον οικογενειών φτωχών αγροτών των ορεινών κοινοτήτων της Νήσου Ζακύνθου!

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αν δεν είχατε ορθώσει, πρώτοι απ’ όλους Εσείς, το ανάστημά Σας απέναντι σε αυτήν την κλοπή και τη λεηλασία, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να συζητάμε για έναν διαρκή αγώνα διεκδίκησης και Δικαιοσύνης, που καθημερινά γιγαντώνεται.

Με πρόσφατη Επιστολή μας, προς τα ελληνικά ΜΜΕ, θελήσαμε να στηρίξουμε αυτή τη συγκινητική προσπάθειά Σας, τοποθετώντας και ανάγοντας το Σκάνδαλο των Ορεινών της Ζακύνθου, σε ένα μείζον Εθνικό Ζήτημα για την Πατρίδα. Ένα Ζήτημα, το οποίο η Ελληνική Ομογένεια, τα εκατομμύρια δηλαδή των Ελλήνων πατριωτών του Εξωτερικού, δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει.
Για Όλους εμάς τους Έλληνες, τα άγια και ιερά χώματα, στα οποία βάδισαν ο Άγιος Διονύσιος και ο Άγιος Γεράσιμος καθώς και τα μοναστήρια μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου Αναφωνητρίας και του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, δεν συνιστούν απλά και μόνο ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ και ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ Εθνικά Κεφάλαια, αλλά, κυρίως, αποτελούν τα κατεξοχήν, αιώνια και παντοτινά, Μνημεία και Σύμβολα αντίστασης, απέναντι σε κάθε εγχώρια ή ξένη επιβουλή.

Προς τούτο, επιθυμούμε να Σας ενημερώσουμε ότι σε αυτόν τον ιερό και τίμιο αγώνα Σας, συντασσόμεθα, με όλες μας τις δυνάμεις και τα διαθέσιμα μέσα, στο πλάι Σας και στο πλάι των θιγόμενων κατοίκων της Ζακύνθου, δηλώνοντας έτοιμοι να Αγωνιστούμε, μαζί με την Μητρόπολη Ζακύνθου, την Μητρόπολη Κεφαλονιάς, τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος καθώς και την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικόν Πατριάρχη, μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος, για την δικαίωση των μοναστηριών μας και την τιμωρία των ενόχων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων