25/05/2021 25/05/2021 Τις αναμνήσεις του από το ταξίδι του στην Αυστραλία, επιβαίνοντας στο πλοίο, «Άρης», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μοιράστηκε με το Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Δημήτριος Τσαϊλάς. BY ALEXANDROS LOGOTHETIS – SBS GREEK Το 1988, η Ελλάδα, συμμετείχε στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την άφιξη του πρώτου στόλου Ευρωπαίων εποίκων...
25 Μαΐου, 2021 - 22:16

Το ιστορικό ταξίδι του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Το ιστορικό ταξίδι του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αυστραλία

Τις αναμνήσεις του από το ταξίδι του στην Αυστραλία, επιβαίνοντας στο πλοίο, «Άρης», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μοιράστηκε με το Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS, ο ναύαρχος εν αποστρατεία, Δημήτριος Τσαϊλάς.

«Για το Πολεμικό Ναυτικό, ήταν μια πρωτοποριακή, αν θέλετε επιχείρηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊλάς, επισημαίνοντας τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε η ομογένεια στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού σε αυτόν τον πλου, γύρω από την Αυστραλία.

 

Greek Naval ship "Aris"

supplied

«Με το που βλέπανε το πλοίο, οι ομογενείς μας, κατεβαίναν στο λιμάνι, με τις ελληνικές σημαίες, να μας υποδεχθούνε, σαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα αδέλφια τους», τόνισε με τρεμάμενη, από τη συγκίνηση, φωνή ο κ. Τσαϊλάς.   

Greek Naval ship "Aris"

supplied

«Όχι, μόνο, στην άφιξη, αλλά και στην αναχώρηση του πλοίου, πάλι με λυγμούς φεύγαμε», πρόσθεσε ο υποναύαρχος (εα), ο οποίος έχει διδάξει επί σειρά ετών ανώτερους αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Κατά χιλιάδες, επισκέπτονταν το πλοίο οι ομογενείς, για να χαιρετίσουν την ελληνική σημαία και για να νιώσουν ότι πατάνε και πάλι σε έδαφος ελληνικό, όπως επισήμανε ο κ. Τσαϊλάς.

"Aris"

supplied

Σημείωσε, μάλιστα, ότι και οι αναφορές στον Τύπο, για το ελληνικό πλοίο, δεν περιορίζονταν μόνο στα ομογενειακά έντυπα, αλλά και στις Αυστραλιανές εφημερίδες.

«Στη Μελβούρνη, θυμάμαι, η ουρά για να επισκεφτούν το καράβι, έφτανε, έξω από το λιμάνι», τόνισε ο κ. Τσαϊλάς.

"Aris"

supplied

Πλήθος, βέβαια, σημείωσε ο υποναύαρχος (εα) και οι εκδηλώσεις που διοργάνωναν οι ομογενείς προς τιμήν του πληρώματος του πλοίου του ΠΝ.

«Παντού, θέλανε να μας αγκαλιάσουν, να μας ευχαριστήσουν… μας είχανε σαν τα δικά τους παιδιά», είπε ο κ. Τσαϊλάς.

"Aris"

supplied

Τέλος, ο κ. Τσαϊλάς, αποκάλυψε, ότι από αυτό το ιστορικό ταξίδι, προέκυψαν και ορισμένα ειδύλλια στελεχών του ΠΝ με Ελληνοαυστραλές, που κατέληξαν, κιόλας, σε γάμους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων