18/06/2020 18/06/2020 Μια νέα τιμητική ακαδημαϊκή έδρα, που φέρει την επωνυμία της οικογένειας του Γεωργίου Κολοβού, η οποία και θα την χρηματοδοτεί από το κοινωφελές ταμείο της, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, UCLA, για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια χρηματοδοτούμενη έδρα από το κοινωφελές ταμείο του Γεωργίου και της...
18 Ιουνίου, 2020 - 22:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 21:17

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες αποκτά έδρα Ελληνικών Σπουδών

Διαδώστε:
Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες αποκτά έδρα Ελληνικών Σπουδών

Μια νέα τιμητική ακαδημαϊκή έδρα, που φέρει την επωνυμία της οικογένειας του Γεωργίου Κολοβού, η οποία και θα την χρηματοδοτεί από το κοινωφελές ταμείο της, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, UCLA, για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια χρηματοδοτούμενη έδρα από το κοινωφελές ταμείο του Γεωργίου και της Τίνας Κολοβού και την επωνυμία «George P. Kolovos Family Centennial Term Chairin Hellenic Studies». Η έδρα αυτή θα απευθύνεται σε διακεκριμένους σπουδαστές του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.

Το Κέντρο στεγάζεται στο UCLA και αξιοποιεί την παράδοση του Πανεπιστημίου στις ελληνικές σπουδές, υποστηρίζοντας την έρευνα σε διάφορους κλάδους, από την αρχαιολογία και τις κλασσικές σπουδές, μέχρι τις γλώσσες και τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην οικογένεια Κολοβού για την γενναιόδωρη συνεισφορά τους σε αυτήν τη νέα χρηματοδοτούμενη έδρα. Είναι μια πολύ μεγάλη ώθηση για το Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα έχει μακροχρόνια επιρροή στις Ελληνικές Σπουδές στο UCLA και ευρύτερα», δήλωσε ο Πρύτανης των Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ντέιβιντ Σάμπεργκ.

Ο Γεώργιος Κολοβός είναι Μηχανικός με σπουδές στο UCLA. Δραστηριοποιείται ως επενδυτής ακινήτων και κατασκευαστής. Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, Τίνα, είναι σταθεροί υποστηρικτές των πνευματικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στο Λος Αντζελες, ιδίως σε αυτές που αφορούν τον ελληνικό πολιτισμό, όπως επίσης και την εξυπηρέτηση αρχαιολογικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων από την Ελλάδα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων