03/08/2023 03/08/2023 Με το Νίκο Χαρδαλιά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά. Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Βαφειάδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας,...
03 Αυγούστου, 2023 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 19:31

Το Πολεμικό Ναυτικό μετέφερε τα βιβλία στα Ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας – Το ευχαριστώ της Ελληνικής Κοινότητας στον Νίκο Χαρδαλιά

Διαδώστε:
Το Πολεμικό Ναυτικό μετέφερε τα βιβλία στα Ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας – Το ευχαριστώ της Ελληνικής Κοινότητας στον Νίκο Χαρδαλιά

Με το Νίκο Χαρδαλιά συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης συναντήθηκε και με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Βαφειάδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα σημαντικά και ουσιώδη ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, ενώ παράλληλα ανεφέρθη στις προκλήσεις των καιρών που άπτονται του Απόδημου Ελληνισμού, καθώς και στις συναντήσεις που είχε με φορείς της πολιτείας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της Ομογένειας.
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χαρδαλιά για την ανάληψη εκ μέρους του Ναυτικού, της μεταφοράς των σχολικών βιβλίων για τα εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, μια ενέργεια που διευκόλυνε πολύ και συμβολικά έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της πατρίδας προς την Ελληνική Ομογένεια.

Ο Υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ανδρέα Βαφειάδη, του εξήγησε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και θα παρατηρεί τις εξελίξεις, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την Ομογένεια. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και η εποικοδομητική συνάντηση έκλεισε με την πρόσκληση εκ μέρους του αλεξανδρινού Προέδρου, να επισκεφθεί ο Υφυπουργός την Αλεξάνδρεια κάτι που έπραξε και στο παρελθόν.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας επισκέφθηκε και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο κ. Ιωάννη Δρυμούση, ευχαριστώντας τον, για την μεταφορά των σχολικών βιβλίων καθότι έδωσε την άδεια ως καθ΄ ύλην αρμόδιος να εξυπηρετηθούν οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων της ΕΚΑ.

Κατά την αντιφώνησή του ο Αρχηγός του ΓΕΝ, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μήτε διευκόλυνση, μήτε εξυπηρέτηση, αλλά καθήκον της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει την Ελληνική Ομογένεια και κυρίως τους μαθητές των ελληνικών σχολείων. Και αυτό θα πράττει πάντοτε.

Πληροφορίες: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων