13/12/2020 13/12/2020 Σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του επίτιμου Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Νικόλα Πολίτη, τελέστηκε σήμερα στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Το μνημόσυνο τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, επικουρούμενος απο τον Μ. Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμ. Στέφανο Σουλιμιώτη. Τους ύμνους έψαλε...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 14:50

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Νικόλα Πολίτη στο Κάιρο

Διαδώστε:
Το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Νικόλα Πολίτη στο Κάιρο

Σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του επίτιμου Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Νικόλα Πολίτη, τελέστηκε σήμερα στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Το μνημόσυνο τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επιτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, επικουρούμενος απο τον Μ. Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Αρχιμ. Στέφανο Σουλιμιώτη. Τους ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ κ. Ιωάννης Κούντριας. Τη δε Ε.Κ.Κ εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του μίλησε για το κάλεσμα του Χριστού προς όλους τους ανθρώπους για να δεχθούν τη βασιλεία του Θεού και αναφέρθηκε στις δικαιολογίες που βρίσκουν ορισμένοι άνθρωποι για να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό και δεν αφιερώνουν ούτε μια μία ημέρα την εβδομάδα για να μεταβούν στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε επίσης σε όλους όσοι έχουν την ύλη πάνω από το πνεύμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών μεταφέρθηκε στον Ι.Ν των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, τμήμα από το ιερό λείψανο της χείρας της Αγίας Λουκίας.

Πηγή: ekkairo.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων