09/05/2020 09/05/2020 Χθες, στις 11 το μεσημέρι αποχαιρέτησε η Νότια Αυστραλία, την Ελληνοαυστραλή αξιωματικό της πολιτειακής αστυνομίας, Ιωάννας Παναγιώτου (Joanne Shanahan), η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Αδελαΐδα, πριν δύο εβδομάδες. BY THEODORA MAIOS, ALEXANDROS LOGOTHETIS – SBS GREEK Για να τιμήσει την προσφορά και το έργο της στην πολιτεία, η Αστυνομία ΝΑ σε...
09 Μαΐου, 2020 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2020 - 17:02

Το στερνό αντίο στην Ελληνοαυστραλή αστυνομικό

Διαδώστε:
Το στερνό αντίο στην Ελληνοαυστραλή αστυνομικό

Χθες, στις 11 το μεσημέρι αποχαιρέτησε η Νότια Αυστραλία, την Ελληνοαυστραλή αξιωματικό της πολιτειακής αστυνομίας, Ιωάννας Παναγιώτου (Joanne Shanahan), η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στην Αδελαΐδα, πριν δύο εβδομάδες.

BY THEODORA MAIOS, ALEXANDROS LOGOTHETIS – SBS GREEK

Για να τιμήσει την προσφορά και το έργο της στην πολιτεία, η Αστυνομία ΝΑ σε μια συμβολική κίνηση σεβασμού διοργάνωσε πομπή που συνόδευσε τη σορό της ομογενούς από το σπίτι της στο παρεκκλήσι του Berry Funeral Homes, όπου και πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) από τα τηλεοπτικά κανάλια λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της Ιωάννας, Νικόλαος και Χριστίνα, οι οποίοι συντετριμμένοι αποχαιρέτησαν την κόρη τους καθώς και οι δύο αδελφές της, αλλά, και ο σύζυγος της, Peter, και τα παιδιά της Νικόλαος και Ελένη.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας Grant Stevens, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη φίλη και συνάδελφο του, ενώ διάβασε μια σειρά επιστολών και μηνυμάτων από συναδέλφους και συνεργάτες της Ιωάννας.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο σύζυγος της Ιωάννας, Peter, ο οποίος περιέγραψε τη χθεσινή ημέρα ως γλυκόπικρη, η οποία τον γέμισε με τεράστια θλίψη, αλλά, ταυτόχρονα και με μεγάλη υπερηφάνεια, λόγω της αγάπης και του θαυμασμού τόσων ανθρώπων προς το πρόσωπο της συζύγου του.

Το λόγο, επίσης, πήραν οι αδελφές, τα παιδιά και συγγενείς της Ιωάννας, που προσευχήθηκαν και για την οικογένεια του δεύτερου θύματος, της Τάνια Μακνίλ, καθώς και του νεαρού Harrisson Kitt που κατηγορείται για την πρόκληση του δυστυχήματος.

Μπορείς να κλάψεις επειδή έφυγε ή να χαμογελάσεις και να είσαι χαρούμενος για όσα έζησε, είπε η κόρη της Ελένη, η οποία ζήτησε από όλους να θυμούνται την μητέρα της και να ανοίξουν την καρδιά τους όπως εκείνη θα ήθελε, ενώ ο γιος της για μια ακόμη φορά προτίμησε να μοιραστεί πολλές και όμορφες αναμνήσεις που είχε με την μητέρα του.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή, ο πατέρας της Ιωάννας, δήλωνε συγκλονισμένος, μη μπορώντας να πιστέψει και να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ SBS GREEK

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων