30/06/2020 30/06/2020 Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 29χρονου ομογενούς Γιώργου Ζαπάντη που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Γουαϊτστόουν. Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. «Σαν ελληνορθόδοξη κοινότητα είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι με...
30 Ιουνίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 8:41

Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο ομογενή

Διαδώστε:
Το τελευταίο αντίο στον 29χρονο ομογενή

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 29χρονου ομογενούς Γιώργου Ζαπάντη που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού στο Γουαϊτστόουν.

Την Εξόδιο Ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

«Σαν ελληνορθόδοξη κοινότητα είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι με αυτήν την αδικία που έγινε σε βάρος ενός αδελφού μας. Δεν θα κάνω κήρυγμα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν έχω μπροστά μου ένα νεκρό παλικάρι, αλλά θα απευθυνθώ στην μητέρα του», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής:
«Μετά από τον αποχαιρετισμό μας στον Γιώργο, η καρδιά, τα μάτια μας και ο νους μας στρέφονται προς την μητέρα, την Αθανασία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος, πιο αφύσικο πράγμα, μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Έχεις μαζί σου όλους εμάς, όλη την κοινωνία, είσαι η μάνα η Ελληνίδα, που θα είναι μάνα ολονών μας και θα είμαστε όλοι παιδιά σου. Εχεις όλους εμάς».

Φωτογραφίες: Αναμνήσεις, Δημήτρης Τσάκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων