07/01/2022 07/01/2022 Θρησκεία, γλώσσα και Εθνική ταυτότητα είναι το τρίπτυχο το οποίο κρατά αόρατο το νήμα που συνδέει τον Οικουμενικό Ελληνισμό αναφέρει με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με αφορμή τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων χθες από την ελληνική ομογένεια. Από την Τάμπα της Φλόριντα,...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 14:31

Το τρίπτυχο που συνδέει τον Οικουμενικό Ελληνισμό

Διαδώστε:
Το τρίπτυχο που συνδέει τον Οικουμενικό Ελληνισμό

Θρησκεία, γλώσσα και Εθνική ταυτότητα είναι το τρίπτυχο το οποίο κρατά αόρατο το νήμα που συνδέει τον Οικουμενικό Ελληνισμό αναφέρει με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης με αφορμή τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων χθες από την ελληνική ομογένεια.

Από την Τάμπα της Φλόριντα, ως την Μελβούρνη, την Μασσαλία και τον Νείλο ποταμό οι ελληνορθόδοξες κοινότητες συμμετείχαν στον αγιασμό των υδάτων.

“Όλοι οι Έλληνες, παντού στον κόσμο γιορτάσαμε χθες με λαμπρότητα τα Θεοφανεια και επιβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά πως η Θρησκεία μαζί με την γλώσσα και την Εθνική μας ταυτότητα αποτελούν το αόρατο νήμα που συνδέει άρρηκτα τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Από την Τάμπα της Φλόριντα, ως την Μελβούρνη, την Μασσαλία και τον Νείλο ποταμό οι ελληνορθόδοξες κοινότητες συμμετείχαν στον αγιασμό των υδάτων.  Δυστυχώς, η νέα έξαρση της πανδημίας με κράτησε μακριά τους αν και είχα προγραμματίσει να παραβρεθώ στην μεγάλη τελετή του «Ελληνικού Χωριού» στο Tarpon Springs. Υπόσχομαι όμως ότι θα είμαι εκεί του χρόνου ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Χρόνια Πολλά και καλή φώτιση!” έγραψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ελπιδοφόρος: «Σε όλη μας τη ζωή, καλούμαστε να ανασύρουμε τον Σταυρό από τα βάθη της καρδιάς μας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων