17/09/2019 17/09/2019 Μια κοινή πρωτοβουλία από το τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο La Trobe και το προσωπικό των Αρχείων Δαρδάλη έχει δώσει μορφή σε μια σειρά διαλέξεων με στόχο την αναγνώριση του υλικού των αρχείων καθώς και σημαντικών εκθεμάτων της Ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία. Μέρος αυτών των ομιλιών είναι και μια διάλεξη που θα δώσει ο Δρ...
17 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:03

Τρεις Έλληνες μετανάστες που άφησαν το στίγμα τους στην Αυστραλία

Διαδώστε:
Τρεις Έλληνες μετανάστες που άφησαν το στίγμα τους στην Αυστραλία

Μια κοινή πρωτοβουλία από το τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο La Trobe και το προσωπικό των Αρχείων Δαρδάλη έχει δώσει μορφή σε μια σειρά διαλέξεων με στόχο την αναγνώριση του υλικού των αρχείων καθώς και σημαντικών εκθεμάτων της Ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία.

Μέρος αυτών των ομιλιών είναι και μια διάλεξη που θα δώσει ο Δρ Δημήτρης Γκόνης από το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου La Trobe.

Dr Dimitri Gonis

Η ομιλία του, με τίτλο «Τρεις Έλληνες Πρωτοπόροι» έχει ως θέμα τρεις ομογενείς που άσκησαν σημαντική επιρροή στη λεγόμενη Australiana. Με απλά λόγια τη σύγχρονη Αυστραλιανή ταυτότητα.

Τα πρόσωπα στα οποία θα επικεντρωθεί η διάλεξη:

-Χαράλαμπος Κορωναίος. Ο πρώτος Έλληνας ξενοδόχος στην Αυστραλία και ένας από τους πρώτους μετόχους της Quantas.

-Ιωακείμ Ταβλαρίδης. Ο άνθρωπος που έφερε τα Milk Bars στην Αυστραλία.

-Βλάσης Ζάναλης. Από τους πρώτους που εργάστηκαν για τις προσπάθειες συμφιλίωσης των Αυτοχθόνων κάτοικων της Αυστραλίας με τους ευρωπαίους μετανάστες.

Οι τρείς αυτοί άνθρωποι άφησαν ένα ανεξίτηλο σημάδι στην Αυστραλία. «Όπως πολλοί μετανάστες δεν είχαν χρήματα. Απένταροι σχεδόν αλλά γεμάτοι όνειρα» λέει ο Δρ Γκόνης. Για τον ίδιο αυτό είναι και ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να λάβουμε από αυτές τις φιγούρες του παρελθόντος. «Οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες κατάφεραν πολλά πράγματα με πολύ λίγα εφόδια». Αυτό σύμφωνα με τον ίδιο φέρει όχι μόνο ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, αλλά θα πρέπει να αποτελέσει και μάθημα ότι όσο υπάρχει η κατάλληλη θέληση και η αισιοδοξία, τα όνειρα μπορούν να υλοποιηθούν.

«Ένα μεγάλο μέρος της Αυστραλιανής πεμπτουσίας οφείλεται στα οράματα και την διορατικότητα ορισμένων Ελλήνων μεταναστών».

Η διάλεξη θα γίνει αυτή τη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Ελληνικό Κέντρο. Η διεύθυνση του κέντρου είναι 168 Lonsdale Street, Μελβούρνη. Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων