10/09/2019 10/09/2019 Το βιβλίο φωτογραφίας του ομογενή φωτογράφου, ποιητή και δημοσιογράφου της Μελβούρνης Σταύρου Μεσσήνη, θα είναι η μοναδική αυστραλιανή δημιουργία που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Διεθνές Φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει η Ινδία από τις 19 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια έκδοση που είχε πάρει το πρώτο βραβείο στην Αυστραλία, για το καλύτερο σχεδιασμένο βιβλίο φωτογραφίας. Με...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 17:48

Ομογενής εκπροσωπεί την Αυστραλία σε Διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας!

Διαδώστε:
Ομογενής εκπροσωπεί την Αυστραλία σε Διεθνές Φεστιβάλ φωτογραφίας!

Το βιβλίο φωτογραφίας του ομογενή φωτογράφου, ποιητή και δημοσιογράφου της Μελβούρνης Σταύρου Μεσσήνη, θα είναι η μοναδική αυστραλιανή δημιουργία που θα εκπροσωπήσει την χώρα στο Διεθνές Φεστιβάλ που θα φιλοξενήσει η Ινδία από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια έκδοση που είχε πάρει το πρώτο βραβείο στην Αυστραλία, για το καλύτερο σχεδιασμένο βιβλίο φωτογραφίας.

Με την ευκαιρία αυτής της διάκρισης, αλλά και των επόμενων εκδόσεων που ετοιμάζει, το Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS μίλησε με τον κ. Μεσσήνη, που την περίοδο αυτή παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας στην πόλη της Μελβούρνης.

«Η έκθεση αυτή άρχισε την Παρασκευή 30 Αυγούστου και θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές φωτογράφησης τις οποίες έχω αναπτύξει, προσπαθώ μέσα από αυτή τη σειρά να δω πίσω από την πραγματικότητα. Βλέποντας έξω τα πράγματα, δηλαδή τον κόσμο που ζούμε, χρησιμοποιούμε τους φακούς των ματιών μας. Με την κάμερα χρησιμοποιούμε το φακό της. Έχοντας δημιουργήσει κάποια πράγματα που τα οποία τα προσθέτω στον φακό της κάμερας παρουσιάζω έναν άλλο κόσμο σουρεαλιστικό και αφαιρετικό», είπε.

«Τα σχόλια που παίρνω από ειδικούς είναι πολύ ενθαρρυντικά, ειδικά γι’ αυτό το έργο με ενθαρρύνουν να συνεχίσω πάνω σε αυτό», ανέφερε ο κ. Μεσσήνης, σχολιάζοντας την θετική κριτική που δέχεται το βιβλίο φωτογραφίας που έχει δημιουργήσει.

Stavros Messins

Η δουλειά αυτή του ομογενή φωτογράφου, ποιητή και δημοσιογράφου αναμένεται να αποτελέσει την μοναδική εκπροσώπηση της χώρας στο Διεθνές Φεστιβάλ που φιλοξενεί φέτος η Ινδία.

«Το βιβλίο φωτογραφίας ‘Dream State’ είναι το μοναδικό που έχει επιλεγεί από την Αυστραλία, έχοντας πάρει το βραβείο του καλύτερου σχεδιασμένου βιβλίου φωτογραφίας στην χώρα για το 2018, ενώ την ίδια χρονιά ήταν μεταξύ των καλύτερων βιβλίων φωτογραφίας. Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου το βιβλίο του ομογενή θα συμμετάσχει στην έκθεση που γίνεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας της Ινδίας και θα εκτεθεί στην Κρατική Πινακοθήκη Τέχνης, μαζί με άλλα βιβλία που έχουν επιλεγεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την δουλειά μου και συγκεκριμένα για αυτό το έργο», σημείωσε.

Πηγή: www.sbs.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων