20/01/2023 20/01/2023 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην ομώνυμη Ιερά Μονή (Γερμανού) Λεσινίτσας. Ο Άγιος τιμάται ευρέως στη συγκεκριμένη περιοχή αφού πολλά μοναστήρια και ναοί φέρουν το όνομά του. Σημειώνεται ότι η Κάτω Λεσινίτσα είναι ένα χωριό της Επαρχίας των Αγίων Σαράντα στην νότια Αλβανία, οποία βρίσκεται δίπλα...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 11:25

Βόρεια Ήπειρος: Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Λεσινίτσα

Διαδώστε:
Βόρεια Ήπειρος: Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Λεσινίτσα

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην ομώνυμη Ιερά Μονή (Γερμανού) Λεσινίτσας. Ο Άγιος τιμάται ευρέως στη συγκεκριμένη περιοχή αφού πολλά μοναστήρια και ναοί φέρουν το όνομά του.

Σημειώνεται ότι η Κάτω Λεσινίτσα είναι ένα χωριό της Επαρχίας των Αγίων Σαράντα στην νότια Αλβανία, οποία βρίσκεται δίπλα στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο, σε απόσταση 900 μέτρων βορειοδυτικά των Ελληνικών συνόρων.

Ανήμερα της εορτής, ο εφημέριος π. Νικόδημος Καρκασίνας από το Βαγγαλιάτι ιερούργησε παρουσία λίγων πιστών καθώς εκείνη την ημέρα έβρεχε αλλά και επειδή πολλά χωριά της γύρω περιοχής έχουν λίγους κατοίκους. Έψαλε ο Λεωνίδας Παππάς, γιός του ιερέα Χρήστου Παππά από το Αλύκο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Νικόδημος ευχήθηκε σε όλους υγεία, υπομονή και κουράγιο. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία του Μοναστηρίου και στις θυσίες που έγιναν από κλήρο και πιστούς για την αναστήλωση της Ιεράς Μονής η οποία ήταν υπό κατάρρευση επί πολλά χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lesinitsa.gr (@lesinitsa.gr)

Στη τέλος ακολούθησε κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα στο καφενείο του χωριού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lesinitsa.gr (@lesinitsa.gr)

 

Πηγή: lesinitsa.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων