21/05/2024 22/05/2024 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 18 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Βελγίου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κωνσταντία Μεταξάκη, είπε, μεταξύ άλλων: “Το Μάιο του 1941 οι Κρητικοί αντιμετώπισαν το τελευταίο κύμα εισβολής του ναζισμού που είχε ήδη κατακτήσει όλη...
21 Μαΐου, 2024 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 16:08

Βρυξέλλες: Εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Βελγίου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Διαδώστε:
Βρυξέλλες: Εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Βελγίου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο, 18 Μαΐου, στις Βρυξέλλες, η εκδήλωση του Συλλόγου Κρητών Βελγίου για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου, κα Κωνσταντία Μεταξάκη, είπε, μεταξύ άλλων:

“Το Μάιο του 1941 οι Κρητικοί αντιμετώπισαν το τελευταίο κύμα εισβολής του ναζισμού που είχε ήδη κατακτήσει όλη την Ευρώπη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες μνημονεύουμε πάντα αυτό το γεγονός όσα χρόνια κι αν περάσουν και όπου κι αν βρισκόμαστε. Σήμερα στην καρδιά της Ευρώπης μακριά από την πατρίδα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τους ηθικούς θησαυρούς της εθνικής μας κληρονομιάς“.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, ο Γενικός Πρόξενος κος Βασίλης Ζαρμπάλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κος Φίλιππος Κοτσαρίδης, καθώς και οι πρόεδροι άλλων ελληνικών Συλλόγων, και συγκεκριμένα του Συλλόγου Θρακιωτών κος Κωνσταντίνος Μπαμπατζίκης, του Συλλόγου Ποντίων κος Σάκης Σιδηρόπουλος και του Συλλόγου Ηπειρωτών κος Κωνσταντίνος Ντιναλέξης.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών, κα Παναγιώτα Μαγουλιώτη, καθώς και η Πρόεδρος του κεντρικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, κα Θεοδώρα Αντωνίου, την οποία ο Σύλλογος Κρητών ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την ευγενική δωρεά τριών κρητικών παραδοσιακών φορεσιών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου που είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλούσια εδέσματα και παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Πηγή: newsville.be

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων