21/11/2023 21/11/2023 Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς διοργανώνεται το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Το Συνέδριο έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της δραστηριότητας του θεάτρου του ελληνισμού της διασποράς, όπως θίασοι, παραστάσεις, θεατρικά έργα, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί κ.ά. Χρονικά καλύπτει την περίοδο της ιστορικής διασποράς, της οικονομικής μετανάστευσης, αλλά και του...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2023 - 14:33

Βρυξέλλες: Έρχεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το θέατρο του ελληνισμού της Διασποράς

Διαδώστε:
Βρυξέλλες: Έρχεται το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το θέατρο του ελληνισμού της Διασποράς

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Θέατρο του Ελληνισμού της Διασποράς διοργανώνεται το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Το Συνέδριο έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της δραστηριότητας του θεάτρου του ελληνισμού της διασποράς, όπως θίασοι, παραστάσεις, θεατρικά έργα, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί κ.ά. Χρονικά καλύπτει την περίοδο της ιστορικής διασποράς, της οικονομικής μετανάστευσης, αλλά και του σύγχρονου brain drain. Γεωγραφικά αφορά στις κοινότητες του ελληνισμού της Διασποράς, όπως Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια, Βουκουρέστι, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Βρυξέλλες κ.ά.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Faculté de Lettres, Traduction et Communication του Université Libre de Bruxelles, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Βελγίου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι τάσεις της θεατρικής δραστηριότητας της Διασποράς του παρελθόντος και του παρόντος.

Οι προσκεκλημένοι μελετητές του νεοελληνικού θεάτρου θα τοποθετηθούν στα παρακάτω θέματα: στοιχεία και φαινόμενα του θεάτρου του Ελληνισμού της διασποράς σε συνάρτηση με την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου στη μητροπολιτική Ελλάδα, θεατρική κινητικότητα, θεατρικά δίκτυα, ελληνικοί θίασοι «εν κινήσει», ελληνόφωνη και μη θεατρική δραστηριότητα, χαρτογράφηση των Ελλήνων καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών στη Διασπορά, η κληρονομιά της θεατρικής συγγραφής της Διασποράς.

Επιστημονική επιτροπή: Χρ. Σταματοπούλου-Βασιλάκου, Γ.Π. Πεφάνης, Κ. Γεωργακάκη, Α. Αλτουβά, Π. Μιχαλόπουλος, Κ. Διακουμοπούλου, Ν. Στόγιος, Κ. Καρρά

Οργανωτική Επιτροπή: Μ. Νεραντζάκη, Κ. Διακουμοπούλου, Α. Βασιλοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων