11/11/2020 11/11/2020 Mε την Σεπτή Eυλογία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως και η συμπλήρωση των 100 ετών από την οσιακή κοίμηση Του, στην πόλη του Καΐρου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου όπου...
11 Νοεμβρίου, 2020 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2020 - 22:05

Χαρά Θεού για τον Άγιο Νεκτάριο στην πόλη του Καΐρου

Διαδώστε:
Χαρά Θεού για τον Άγιο Νεκτάριο στην πόλη του Καΐρου

Mε την Σεπτή Eυλογία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως και η συμπλήρωση των 100 ετών από την οσιακή κοίμηση Του, στην πόλη του Καΐρου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν η Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου όπου ο Άγιος υπηρέτησε από το 1886 έως το 1890 ως Πατριαρχικός Επίτροπος .Ένας τόπος ιδιαιτέρως ευλογημένος από την παρουσία Του .όπου έζησε στιγμές τιμής και δόξας αλλά και πολλές πικρίες προερχόμενες από άδικες συκοφαντίες .

Την Κυριακή 8 /11 παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου. Παρέστησαν η κ. Μαρία Ζήση Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Κάϊρο ,η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και ο κ. Λεωνίδας Φοντριέ εκ της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου . Συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών χριστιανών της Ελληνικής παροικίας και της Αραβοφώνου Κοινότητας του Καΐρου ως και των παιδιών των Κατηχητικών Σχολείων που συνόδευσαν την λιτάνευση της Εικόνος και Ιερών Λειψάνων του Αγίου .

Στην ομιλία του ο Μέγας Εκκλησιάρχης Αρχιμ. Στέφανος παρουσίασε τον Άγιο ως ιεροκήρυκα και συγγραφέα πολλών θεολογικών μελετών . Επιγραμματικά αναφέρθηκε στα έργα του και στις πολύτιμες και διαχρονικές διδαχές Του η οποίες βοηθούν τον κάθε αναγνώστη τους στην κατά Χριστόν ζωή του αλλά και την καθημερινότητα του .

Ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Επίτροπος κλείνοντας της ακολουθία του Εσπερινού, μετέφερε στους πιστούς την πατρική εγκάρδιο αγάπη και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου . Ευχήθηκε δε όπως ο Άγιος είναι πάντα βοηθός και πνευματικό στήριγμα για όλους τους χριστιανούς .

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Δευτέρα 9/11 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Πατριαρχικού Επιτρόπου κ. Νικοδήμου στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, εκεί που ο Άγιος δια χειρών του αειμνήστου Πατριάρχου Αλεξανδρείας Σωφρονίου την 15ην Ιανουαρίου του 1889 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Πενταπόλεως . Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η εμπνευσμένη Πατριαρχική Εγκύκλιος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β! δια την συμπλήρωση των 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων