22/06/2019 22/06/2019 Με την Σεπτή εντολή και ευλογία της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Παύλου Magued Naeim Georgy Yani. Το μυστήριο της χειροτονίας τελέσθηκε στον κατάμεστο...
22 Ιουνίου, 2019 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 19:01

Χειροτονία Διακόνου στο Κάιρο: Έγγαμος και από τα σπλάχνα της κοινότητος

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στο Κάιρο: Έγγαμος και από τα σπλάχνα της κοινότητος

Με την Σεπτή εντολή και ευλογία της Α. Θ. Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου, τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Παύλου Magued Naeim Georgy Yani.

Το μυστήριο της χειροτονίας τελέσθηκε στον κατάμεστο από ευσεβή λαό, Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ντάχερ της Αραβοφώνου κοινότητος Καΐρου.

 

 

 

Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος με Πανεπιστημιακή μόρφωση και εκκλησιαστικό ήθος. Προέρχεται από τα σπλάχνα της κοινότητος, κάτι το οποίο χαροποίησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο, ως επίσης και όλους τους χριστιανούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, να αναφωνήσουν και να ευχηθούν το Μουσταχετ (!) (ΆΞΙΟΣ). Με τις χειροτονίες, προ λίγων μηνών, του π. Θεοδώρου Σούσου και του π. Παύλου ανοίγει μία νέα σελίδα για το Αραβόφωνο ιερό κλήρο και ποίμνιο του Πατριαρχείου.

 

 

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως Νικόλαος, οι πρόεδροι της Αραβοφώνου Κοινότητος και πολλοί επίσημοι. Οι Πρόσκοποι του Ναού έδωσαν την δική της έντονη παρουσία, παιανίζοντας χαρμόσυνα εμβατήρια.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων