02/03/2022 02/03/2022 Η χώρα μας, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μετέφερε χθες 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι. Εν τω μεταξύ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατίθεται να μεταφέρει και να φιλοξενήσει με ασφάλεια, αριθμό παιδιών Ελλήνων της Μαριούπολης Ουκρανίας δεδομένων των πολεμικών συρράξεων. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου...
02 Μαρτίου, 2022 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2022 - 8:20

Υποδοχή Ελλήνων πολιτών από Ουκρανία

Διαδώστε:
Υποδοχή Ελλήνων πολιτών από Ουκρανία

Η χώρα μας, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μετέφερε χθες 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι. Εν τω μεταξύ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατίθεται να μεταφέρει και να φιλοξενήσει με ασφάλεια, αριθμό παιδιών Ελλήνων της Μαριούπολης Ουκρανίας δεδομένων των πολεμικών συρράξεων.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διατίθεται να μεταφέρει και να φιλοξενήσει με ασφάλεια, αριθμό παιδιών Ελλήνων της Μαριούπολης Ουκρανίας δεδομένων των πολεμικών συρράξεων στην Ουκρανία. Την διαθεσιμότητα της αυτή την έθεσε υπόψη των Υπουργείων Εξωτερικών και Μεταναστεύσεως, των μόνων αρμοδίων για παρόμοια θέματα.

Οι 50 Έλληνες που εισήλθαν χθες στην χώρα μας είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των Ελλάδας και Ρουμανίας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, σε δηλώσεις του τόνισε: “Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους”.

Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη σε δημοσιογράφους κατά την υποδοχή Πολιτών Ελλάδας και Κύπρου από την Ουκρανία μέσω Ρουμανίας:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένουμε τώρα 50 Έλληνες και Κύπριους, μπορείτε λίγο να μας περιγράψετε τη διαδικασία και γιατί έπρεπε να ναυλωθεί ειδική πτήση για τον σκοπό αυτό;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: 50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες και οι οικογένειες τους φτάνουν τώρα με ειδική ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από Οδησσό και Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση φτάνουν εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οργανώθηκε κάποια ειδική επιχείρηση ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθούν αρχικά οδικώς στη Ρουμανία;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξε και κάποια άλλη διαδικασία; Υπάρχουν και άλλοι;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Είναι μια διαδικασία που βλέπουμε τι συμβαίνει στο πεδίο και ανάλογα με το τι συμβαίνει στο πεδίο παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κινδύνεψαν οι άνθρωποι αυτοί;

Α.ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ: Φαντάζομαι ότι όλοι βλέπετε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Καταλαβαίνετε ότι το ατύχημα πάντα παραμονεύει. Ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Πηγή φωτογραφίας: ertnews

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων