08/04/2019 08/04/2019 Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης. Σύμμαχος ο καιρός, λιακάδα και 65 βαθμοί Φαρενάϊτ. Τα τμήματα, το ένα μετά το άλλο, παρέλασαν στην Boylston Street, από την Massachusetts Avenue μέχρι την Charles Street και το κεντρικό Πάρκο Boston Common. Είχε προηγηθεί δοξολογία στο καθεδρικό ναό Βοστώνης χοροστατούντως του Μητροπολίτη Βοστώνης...
08 Απριλίου, 2019 - 22:04

«Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821» στη Βοστώνη- Πολλές χιλιάδες κόσμου στη παρέλαση

Διαδώστε:
«Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821» στη Βοστώνη- Πολλές χιλιάδες κόσμου στη παρέλαση

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης. Σύμμαχος ο καιρός, λιακάδα και 65 βαθμοί Φαρενάϊτ.
Τα τμήματα, το ένα μετά το άλλο, παρέλασαν στην Boylston Street, από την Massachusetts Avenue μέχρι την Charles Street και το κεντρικό Πάρκο Boston Common.

Είχε προηγηθεί δοξολογία στο καθεδρικό ναό Βοστώνης χοροστατούντως του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου όπου παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ευθυμίου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος.


Η Boylston Street με τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία, τις εκατοντάδες επιχειρήσεις και με θέα τους τρεις ουρανοξύστες έχει κλήση όπως έχουν κλίσει από την αστυνομία και οι κάθετοι δρόμοι σε όλο το ύψος της παρελάσεως που γίνεται για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Η μεγαλειώδης Παρέλαση άνοιξε με την κοπή της μπλε κορδέλας από τον Δήμαρχο κ. Marty Walsh και τους Επίσημους Τελετάρχες που ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Στράτος Ευθυμίου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς ο Διοικητής της Αστυνομίας κ. William Gross και ο Διοικητής της Αστυνομίας της πόλης Providence Rhode Island
Ακολουθούσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης της Βοστώνης, οι Πολιτειακοί Γερουσιαστές και Βουλευτές, o Ελληνικής καταγωγής δήμαρχος του Lowell κ. William “Vasilios” Samaras και πολλοί άλλοι.
Αμέσως μετά ήταν οι πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας και αξιωματούχοι.


Η φωτογραφία με ένα μέρος από το πάρκο

Μπροστά στην Παρέλαση ήταν μοτοσικλετιστές και αυτοκίνητα της αστυνομίας το άγημα των Ευζώνων της Βοστώνης. 22 Ελληνόπουλα της Νέας Αγγλίας από τους οποίους οι δύο ήταν στολή Κρητικού, δύο με Ποντιακή στολή και 2 με Νησιώτικη στολή.
Ένα μεγάλο πανό έγραφε «25η Παρέλαση Βοστώνης»
Λίγο πιο κάτω από την εξέδρα των επισήμων είναι οι εκφωνητές με την κ. Ελένη Βιδάλη και τον τηλεοπτικό σταθμό ΒΝΝ που ανακοινώνουν τα τμήματα.
Μετά ακολουθούσαν τα δεκάδες τμήματα, κοντά 75 όλα μαζί με νέους, νέες και μεγάλους. 6 φιλαρμονικές παιάνιζαν εμβατήρια. Αμέσως πίσω από τους επίσημους η φιλαρμονική του Lowell παιάνιζε το «Περνάει ο στρατός της Ελλάδας φρουρός» και το «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα» ενώ όταν έφτασε στην εξέδρα των επισήμων σταμάτησε και αφού έκανε στροφή αριστερά παιάνισε το «Σε γνωρίζω από την όψη του σπαθιού την τρομερή…»

Στην εξέδρα των επισήμων είναι: Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου, ο Διοικητής της Αστυνομίας Βοστώνης William Gross, ο Δήμαρχος Βοστώνης Marty Walsh, ο μητροπολίτης κ. Μεθόδιος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης καυκάς, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γερουσιαστής Edward Kennedy, ο Δήμαρχος του Lowell William “Vasilios” Samaras, o κ. Νίκος Γκατζογιάννης, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, κ. Χάρης Κατής, οι πρωην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ.κ. Καμπερίδης, Τσούμπανος, Νικολάου, Ελισάβετ Παπασλή, Μίλτος Αθνασόπουλος και άλλοι.
Ακολουθούν ένα ένα τα τμήματα των κοινοτήτων και Συλλόγων λάβαρα, πανό με διάφορα μηνύματα και πολλές Ελληνικές σημαίες. Η Boylston Street είναι σκεπασμένη με χιλιάδες Ελληνικές σημαίες και με πανό. Κάθε τόσο περνάει και κάποιο άρμα στολισμένο με το γαλάζιο και το άσπρο. Θαρρείς πως βρίσκεσαι σε κάποια μεγάλη πόλη της Ελλάδας.

Χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Στα πανό που βλέπουμε είναι και το ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, “Φίλοι του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου”, WE REMEMBER, Pontian Genocide, 100 years 1919-2019. ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ…
Στο βάθος ξεπροβάλλει μία τεράστια Ελληνική Σημαία που καλύπτει από άκρη σε άκρη την λεωφόρο. Δεκάδες άτομα την κρατούν μεταξύ αυτών και οι δύο αδελφές του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Είναι η σημαία που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Κασίφας και για την οποία εκτελέστηκε από την Αλβανική Αστυνομία. Η ιαχή «Κατσίφα ζεις, Εσύ μας Οδηγείς» ακούγετε. Τα μάτια βουρκώνουν, ο κόσμος χειροκροτά και ζητωκραυγάζει. Περνάει το άρμα του Συλλόγου Βόρειος Ήπειρος.


Ακολουθούν άλλα τμήματα και μετά τα Μακεδονικά Σωματεία. Μεγάλα πανό γράφουν «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και όλοι μαζί τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή»
Ελληνικοί φοιτητικοί Σύλλογοι από 7 Πανεπιστήμια παρελαύνουν συντεταγμένα με πανό και λάβαρα Boson College, Northeastern, MIT, Boston University, Harvard, Suffolk, U Conn και Hellenic College.
Η παρέλαση θα κλίσει με τον Σύλλογο Κρητών Βοστώνης οι οποίοι πέραν από το άρμα έχουν μία πλατφόρμα με γεννήτρια και ζωντανή Ελληνική μουσική από την Κρήτη τραγουδούν το τραγούδι «ότε θα κάνει ξαστεριά» ενώ μπροστά πηγαίνει μία ομάδα αγοριών με Κρητικές ενδυμασίες τα οποία σταμάτησαν μπροστά στους επίσημους και χόρεψαν πεντοζάλη.
Την παρέλαση θα κλείσουν συντονιστές της παρελάσεως, οι νέοι και νέες που έβαλαν όλα αυτά τα τμήματα σε τάξη.
Η παρέλαση τελείωσε και οι επίσημοι κατεβαίνουν από την εξέδρα και κάνουν δηλώσεις. Ο Γενικός Πρόξενος, ο κ. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και άλλοι. Όλοι λέγουν ότι ήταν μία μεγάλη, μία παρέλαση που από την εκκίνηση μέχρι το τέλος κράτησε κοντά δύο ώρες.
Ο κόσμος πηγαίνει στο κεντρικό πάρκο. Δεκάδες μπαλόνια, μικρά και μεγάλα φαίνονται από μακριά που είναι ο χώρος στο τεράστιο πάρκο όπου εκεί θα χορέψουν Ελληνικούς 7 τμήματα και αυτοί είναι: Ελληνο-Αμερικάνικη Ακαδημία του Lowell, Το Τμήμα Ευζώνων, οι Χρυσοχωραφίτες του Worcester, Υιοί και θυγατέρες του μεγάλου Αλεξάνδρου, Χορευτικό Μητροπόλεως, Αγίου Σπυρίδωνα Worcester, Καρυάτιδες.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλειος Καυκάς έκανε την εξής δήλωση:
“Όλα πήγαν θαυμάσια για τον εορτασμό των 198 ετών από την επανάσταση του 1821.
Ο Ελληνισμός της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας έδωσε βροντερό παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις.
Στο δείπνο του Σαββάτου όπως είδατε η αίθουσα ήταν υπερπλήρης. Τιμήσαμε τους ήρωες και ηρωίδες, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Βραβεύσαμε σαν ομογένεια την οργάνωση ΠΑΙΔΕΙΑ και τον Ηλία Τομάζο και αναγνωρίσαμε τον Ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα. Βραβεύσαμε τους αριστούχους φοιτητές και φοιτήτριες, και όλοι διασκέδασαν με ωραία Ελληνική Μουσική.
Σήμερα, η λαοθάλασσα του κόσμου με τις γαλανόλευκες σημαίες στη λεωφόρο Boylston της Βοστώνης μας δίνει δύναμη για το μέλλον. Η ομογένεια από κάθε μεριά της Νέας Αγγλίας έδωσε ένα βροντερό παρόν και θέλησε να περάσει μηνύματα ότι ήμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον αγώνα για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.
Ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε στην παρέλαση αλλά κοιτάζουμε μπροστά για μεγαλύτερους στόχους, καλύτερη συνεργασία και αποτελεσματικότητα.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας. Η επιτυχία είναι του Ελληνισμού. “

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων