13 μέρες μετά γιόρτασε και η Ναζαρέτ
Η Ναζαρέτ, ο τόπος ο Θεοβάδιστος, και οι Ιεροσολυμίτες με τους Παλαιστινίους και Ιορδανούς αλλά και τους δεκάδες Ρωσοεβραίους ορθοδόξους, γιόρτασαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 συνεορτάζοντας την Σταυροπροσκύνηση, Μαζί τους οι Αγιορείτες, Ρώσοι, Σέρβοι, Γεωργιανοί, Πολωνοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι, με τις όπου γής διασπορές τους, αλλά και οι παλαιοημερολογίτες της Ελλάδος και της Κύπρου και οι εξ αυτών στα πέρατα της γής.. Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης ευχόμενη για την μεγάλη αυτή εορτή στους αδελφούς προβάλει πως τιμήθηκε η εορτή στα όρια της, αλλά και έξω αυτών με τους εις διακονίαν πατέρες.
Πανηγυρικά τιμήθηκε την 25η Μαρτίου η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, Κοιμητηρίου Ηλιουπόλεως, τον κείμενο εντός της ενορίας αγίας Μαρίνης.
Ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ιερούργησε, το μυστήριο της θείας Ευχαριστίας και τέλεσε την δοξολογία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.
Τον ιεράρχη πλαισίωσαν ο, κατά την τρέχουσα εβδομάδα, εφημέριος του κοιμητηρίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου και ο πρεσβύτερος Γεώργιος Βάρσος, ο διάκονος Δημήτριος Μπαρμπαρής, ο υποδιάκονος Βασίλειος Παπαπαγιάννης, ο αναγνώστης Ιωάννης Γαυγιωτάκης, ο ιερόπαις του ναού Νικόλαος Τσάκαλος και οι προς τούτο προσελθόντες Βασίλειος Σουλιώτης εκ Τρικάλων και Βαρθολομαίος Σοκολόφσκι εκ Μπιαλίστοκ της Πολωνίας.
Ο επίσκοπος ομίλησε για τον Ευαγγελισμό της Παναγίας. Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεόκλητο, που θέλησε να είναι ο πρώτος επίσκοπος στην ιστορία του ναού που τέλεσε θεία Λειτουργία εντός του. Σημείωσε δε ότι ανήλθε στον αρχιερατικό θρόνο που ο πρώτος ο οποίος τον χρησιμοποίησε ως σύνθρονο σε θεία Λειτουργία, ήταν ο μετά αγίων αυλιζόμενος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Αυτό συνέβη όταν ο θρόνος μεταφέρθηκε επί δανεισμώ στο ναό του αγίου Κωνσταντίνου Ηλιουπόλεως στις 12 Αυγούστου του 2001, κατά την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιμανδρίτου Σεραφείμ.
Προ της απολύσεως έγινε η δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και ψάλθηκε ο Εθνικός Ύμνος.
Στις 10:30 ο πρεσβύτερος Γεώργιος Βάρσος, μετέβη στο μνημείο της πλατείας ανεξαρτησίας όπου ετέλεσε τρισάγιο. Εκ μέρους της εκκλησιαστικής κοινότητας κατέθεσε στεφάνι ο Νικόλαος Δελής. Εν συνεχεία ο ίδιος ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον κληρο της ενορίας, στο ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην επίσημη δοξολογία του δήμου Ηλιουπόλεως και κατόπιν στο τρισάγιο, στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Αιμιλίας Φλέμινγκ και την μαθητική παρέλαση.
Στο ναό της αγίας Μαρίνης ιερούργησαν ο πρωθιερέας Ιωάννης Μεταξάς και ο πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχώτης, οι οποίοι τέλεσαν και την δοξολογία.
Ο αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια, ιερούργησε στον εορτάζοντα ναό του θεραπευτηρίου ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ο πρωθιερεύς Λάμπρος Ξεσφύγγης, στην ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαράκι Βοιωτίας.
Η Εθνική επέτειος τιμήθηκε πρεπόντως και στον ενοριακό παιδικό σταθμό “Η Αγία Μαρίνα”, με γιορτή που έκαναν τα παιδιά, την Τετάρτη 20 Μαρτίου.
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.