26/07/2019 26/07/2019 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ του κράτους και της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας. Ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα της...
26 Ιουλίου, 2019 - 9:11

Στον Πρόεδρο της Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος

Διαδώστε:
Στον Πρόεδρο της Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Ειρηναίος

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς είχε χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στο επίκεντρο τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία μεταξύ του κράτους και της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας.

Ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα της Σερβίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Από τη πλευρά του ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Σέρβο Πρόεδρο για τη στήριξη της πολιτείας έτσι ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η ανέγερση του ναού του Αγίου Σάββα και τον προσκάλεσε να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών. Ο κ. Βούτσιτς αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πατριάρχη και σύντομα θα επισκεφθούν μαζί το ναό.

Ένα άλλο ζήτημα που συζήτησαν οι δυο πλευρές ήταν αυτό της υπογεννητικότητας που μαστίζει και τη σερβική κοινωνία με τον Πατριάρχη κ.κ. Ειρηναίο να τονίζει στον Σέρβο Πρόεδρο την ανάγκη να βρεθεί μια λύση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων