07/08/2019 07/08/2019 Ένα όνειρο δεκαετιών υλοποιήθηκε στην περιοχή Λεστάν του Βελιγραδίου. Με τις ευλογίες του πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου και τις πρωτοβουλίες της τοπικής εκκλησίας, της κοινωνίας και των ενοριτών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της αρχαίας μονής του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, ετελέσθη ειδική δέηση στον τόπο όπου ήταν χτισμένο το αρχαίο μοναστήρι. Στον Μεσαίωνα υπήρχε...
07 Αυγούστου, 2019 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2019 - 10:03

Ξαναγεννήθηκε η αρχαία μονή του Αγ. Γεωργίου

Διαδώστε:
Ξαναγεννήθηκε η αρχαία μονή του Αγ. Γεωργίου

Ένα όνειρο δεκαετιών υλοποιήθηκε στην περιοχή Λεστάν του Βελιγραδίου.
Με τις ευλογίες του πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου και τις πρωτοβουλίες της τοπικής εκκλησίας, της κοινωνίας και των ενοριτών ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της αρχαίας μονής του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, ετελέσθη ειδική δέηση στον τόπο όπου ήταν χτισμένο το αρχαίο μοναστήρι.

Στον Μεσαίωνα υπήρχε ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο στο Λεστάνι. Πιστεύεται ότι το μοναστήρι χτίστηκε μεταξύ του 1405 και του 1417. Δεν υπάρχουν ιστορικά αρχεία μέχρι πότε λειτούργησε ωστόσο η προφορική παράδοση λέει ότι η λειτούργησε μέχρι την κατοχή Βελιγραδίου από τους Τούρκους το 1739.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων