14/09/2018 14/09/2018 Σε έκτακτη συνεδρίασε καλεί σήμερα την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρωσίας,  ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει σχετικά με τις διαδικασίες για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ρωσίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην πατριαρχική έδρα στη μονή αγίου Δανιήλ, το πρωί...
14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 7:47

Εκτακτη συνεδρίαση της Ι.Σ. της Ρωσίας για το Ουκρανικό

Διαδώστε:
Εκτακτη συνεδρίαση της Ι.Σ. της Ρωσίας για το Ουκρανικό

Σε έκτακτη συνεδρίασε καλεί σήμερα την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρωσίας,  ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν προκύψει σχετικά με τις διαδικασίες για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ρωσίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην πατριαρχική έδρα στη μονή αγίου Δανιήλ, το πρωί της Παρασκευής στις 11:00 τοπική ώρα.

Αν και στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται στο θέμα που θα απασχολήσει την συνεδρίαση της Ι. Συνόδου, πληροφορίες που μεταδίδονται από ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Ιερά Σύνοδος συγκαλείται με αφορμή την έλευση της Εξαρχίας από το Οικουμενικό  Πατριαρχείο στο Κίεβο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων