30/09/2019 30/09/2019 Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην λιτανεία της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στα νερά της βόρειας πρωτεύουσας της Ρωσίας και τίμησαν την μνήμη των αγέννητων παιδιών. “Από τα παλιά χρόνια την εποχή των μεγάλων δυστυχιών όπως οι πυρκαγιές, επιδημίες κ.α., οι ορθόδοξοι χριστιανοί έκαναν τις λιτανείες με δέηση περί λυτρωμού. Μία από τις χειρότερες κακουχίες της σύγχρονης...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 21:55

Στην Αγία Πετρούπολη τίμησαν την μνήμη των αγέννητων παιδιών

Διαδώστε:
Στην Αγία Πετρούπολη τίμησαν την μνήμη των αγέννητων παιδιών

Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην λιτανεία της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στα νερά της βόρειας πρωτεύουσας της Ρωσίας και τίμησαν την μνήμη των αγέννητων παιδιών.

“Από τα παλιά χρόνια την εποχή των μεγάλων δυστυχιών όπως οι πυρκαγιές, επιδημίες κ.α., οι ορθόδοξοι χριστιανοί έκαναν τις λιτανείες με δέηση περί λυτρωμού. Μία από τις χειρότερες κακουχίες της σύγχρονης Ρωσίας είναι οι εκτρώσεις που κάθε χρόνο στερούν τη ζωή σε εκατομμύρια αγέννητα παιδιά, είπαν στους δημοσιογράφους οι διοργανωτές της λιτανείας από το κίνημα “Πολεμιστές της ζωής”.

Η λιτανεία έγινε με δύο ατμόπλοια στα οποία τοποθετήθηκαν εικόνες και σλόγκαν που εξηγούσαν την ουσία της έκτρωσης. Στο τέλος οι πιστοί κατέβασαν στα νερά του ποταμού ένα δίμετρο στεφάνι μέσα στο οποίο με κεριά απεικονιζόταν ένα έμβριο και υπήρχε επιγραφή “Ου φονεύσεις”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων