11/12/2018 11/12/2018 Στις 8 Δεκεμβρίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύκαρπος επισκέφθηκε την Belogradchik Tsarnogorskiya κοντά στο χωριό Gigintsi, όπου και ανακαινίστηκε ο κεντρικός ναός του ιερού μοναστηριού αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Στην ανακαίνιση συμμετείχαν πολλοί καλεσμένοι και φίλοι της Μονής Τσαρνογκόρσκι, μεταξύ των οποίων η κα Ειρήνα Σοκόλοβα, Επαρχιακός Διοικητής...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:53
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 23:54

Ανακαίνιση Μοναστηριού στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Ανακαίνιση Μοναστηριού στη Βουλγαρία

Στις 8 Δεκεμβρίου, με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύκαρπος επισκέφθηκε την Belogradchik Tsarnogorskiya κοντά στο χωριό Gigintsi, όπου και ανακαινίστηκε ο κεντρικός ναός του ιερού μοναστηριού αγίων Κοσμά και Δαμιανού.

Στην ανακαίνιση συμμετείχαν πολλοί καλεσμένοι και φίλοι της Μονής Τσαρνογκόρσκι, μεταξύ των οποίων η κα Ειρήνα Σοκόλοβα, Επαρχιακός Διοικητής της Περιφέρειας Πέρνικ.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Πολύκαρπος  με μια σύντομη ομιλία απευθύνθηκε προς τον ηγούμενο, τους κληρικούς και τους επισκέπτες που ήρθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους ευχαρίστησε για την αφοσίωσή τους στην πνευματική και υλική ανύψωση του ναού και το μοναστήρι.

Ο Επίσκοπος Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Νικάνωρα για την ακούραστη φροντίδα της βελτίωσης της Σκήτης και ιδιαίτερα την αδελφότητα του και του ευχήθηκε με την ίδια θέρμη να προχωρήσουν στην διάσωση και προβολή της μονής ως ένα πραγματικό πνευματικό κέντρο.

Μετά όλοι οι επισκέπτες επισκέφθηκαν τη νεοσύστατη συλλογή των ιερών εικόνων που βρίσκεται στο καμπαναριό της μονής, και το δωμάτιο στο οποίο εκτίθεται η ιστορία της μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων