19/12/2019 19/12/2019 Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ορθοδοξίας  μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου, ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, καθώς ενώπιόν μας έχουμε μια ευτυχή σύμπτωση…   Λίγο μονάχα διάστημα, μετά την εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη αναγγελία αγιοκατάταξης του Γέροντος Ιωσήφ, χθες είχαμε την θεμελίωση του πρώτου ανδρικού μοναστηριού στη μακρινή Νότιο Μαδαγασκάρη, το οποίο είναι αφιερωμένο...
19 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2019 - 20:53

«Ριζώνει» η νέα Μονή του Ιωσήφ του Ησυχαστού στη Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
«Ριζώνει» η νέα Μονή του Ιωσήφ του Ησυχαστού στη Μαδαγασκάρη

Το χαρμόσυνο άγγελμα της Ορθοδοξίας  μεταφέρει στα πέρατα του κόσμου, ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, καθώς ενώπιόν μας έχουμε μια ευτυχή σύμπτωση…

 

Λίγο μονάχα διάστημα, μετά την εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη αναγγελία αγιοκατάταξης του Γέροντος Ιωσήφ, χθες είχαμε την θεμελίωση του πρώτου ανδρικού μοναστηριού στη μακρινή Νότιο Μαδαγασκάρη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο αυτόν Γέροντα.

Tον θεμέλιο λίθο έθεσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος από κοινού με τον Πρωτοσύγκελλο της εν λόγω επισκοπής, π. Πολύκαρπο. «Πιστεύω ότι ο μοναχισμός θα μεταλαμπαδεύσει πραγματικά το πνεύμα της Ορθοδοξίας στην περιοχή, αφού οι άνθρωποι αυτοί αγωνιζόμενοι για τη θέωση θα αποτελέσουν φάρο και θα ενισχύσουν όσο γίνεται περισσότερο την προσπάθεια της Επισκοπής» υπογραμμίζει με συγκίνηση στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» ο Θεοφιλέστατος.

 

Συγκεκριμένα, η Μονή θεμελιώθηκε στο προάστιο  Antsongobory, που βρίσκεται 8 χλμ έξω από την Τολιάρα.

Θα χτιστεί με πόρους από Μακεδόνα δωρητή, που τρέφει μεγάλη αγάπη για τον μακαριστό γέροντα και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμος ο Ναός και μετά θα κατασκευαστούν τα πρώτα κελιά. Η πρώτη σταθερή ομάδα θα αποτελείται από 5 μοναχούς.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων