19/12/2019 19/12/2019 Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των απολυτήριων εξετάσεων για τους μαθητές της Στ’ Γυμνασίου, τάξης που αντιστοιχεί στην Γ’ Λυκείου στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Σύμφωνα με το www.sbs.com περισσότεροι από 66.000 μαθητές συμμετείχαν στις απολυτήριες εξετάσεις φέτος με την γενική βαθμολογία 55.000 εξ αυτών, γνωστή στα αγγλικά ως ATAR, να είναι...
19 Δεκεμβρίου, 2019 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2019 - 17:44

Ομογενείς πρώτευσαν στις απολυτήριες εξετάσεις στη Ν. Νότια Ουαλία της Αυστραλίας!

Διαδώστε:
Ομογενείς πρώτευσαν στις απολυτήριες εξετάσεις στη Ν. Νότια Ουαλία της Αυστραλίας!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των απολυτήριων εξετάσεων για τους μαθητές της Στ’ Γυμνασίου, τάξης που αντιστοιχεί στην Γ’ Λυκείου στο ελληνικό σύστημα εκπαίδευσης, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σύμφωνα με το www.sbs.com περισσότεροι από 66.000 μαθητές συμμετείχαν στις απολυτήριες εξετάσεις φέτος με την γενική βαθμολογία 55.000 εξ αυτών, γνωστή στα αγγλικά ως ATAR, να είναι ικανή για να τους εξασφαλίσει την είσοδό τους σε κάποιο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Συνολικά οι μαθητές αντιπροσώπευαν 77 σχολεία της πολιτείας, με 30 από αυτά να είναι Δημόσια.

Ομογενείς που πρώτευσαν
Ένας μαθητής του Κολλεγίου της Αγίας Ευφημίας στο Σύδνεϋ, ο Ανδρέας Θωμάς πρώτευσε στο μάθημα των Οικονομικών σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ ο βαθμός που εξασφάλισε στις απολυτήριες εξετάσεις έφτασε στο 99.95.

Στο Ημερήσιο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα ο Peter Nikas πέτυχε το απόλυτο 100% στα Μαθηματικά στο Extension 1, καταλαμβάνοντας την 6η θέση σε ολόκληρη την πολιτεία με ATAR 99.65, ενώ πρώτευσαν ακόμη η Stella Ktenas με 99.5 ATAR και την 7η θέση στο μάθημα της Σύγχρονης Ιστορίας, η Anthea Condous με 98.95 ATAR και 100% στο μάθημα των Μαθηματικών στο Unit 2 και η Vivienne Hatzigiakoumis η οποία ήρθε στην 5η θέση σε ολόκληρη την πολιτεία στο μάθημα Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τέλος η Elessa Stivaktas από το Κολλέγιο των Αγίων Πάντων συγκέντρωσε ATAR 96.15 και η Tiana Varelas ATAR 91.55.

HSC Students
Διακρίνονται (από τα αριστερά) οι μαθητές Ανδρέας Θωμάς, Peter Nikas και Stella Ktenas

Οι πρώτοι στο μάθημα των Νέων και Αρχαίων Ελληνικών
Η μαθήτρια, που βγήκε πρώτη σε ολόκληρη την πολιτεία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, τόσο στο μέσο, όσο και στο επίπεδο των προχωρημένων είναι η Σαββίνα Υπαπαντή Έλληνα, από το Σαββατιανό Σχολείο του St George Girls High School Centre.

Στο ίδιο μάθημα στο επίπεδο των αρχάριων διακρίθηκαν οι: Christopher Katsikas, Stella Kretzas, Evelyn Hatziioannou, Antonia Tsoukalas και Alessandro Jafari.

Στο μέσο επίπεδο εκτός από την Σαββίνα Υπαπαντή Έλληνα διακρίθηκαν οι: Denise Angelopoulos, Georgia Kalogianni, Zoe Vasilia Fountotos και Konstantina Koliopanos και στους προχωρημένους διακρίθηκαν οι: Σαββίνα Υπαπαντή Έλληνα, Zoe Vasilia Fountotos, Ypapanti Savvina Michailou, Vicki Patapis και Styliani Katsoulis.

Τέλος στα αρχαία ελληνικά στο μέσο επίπεδο διακρίθηκαν οι: Anthony Maros, Benjamin Schwartz και Isabella Natale και στους προχωρημένους οι: Sebastian Joseph Braham, Anthony Maros, Benjamin Schwartz, Isabella Natale και Darren Mok.

Savvina Ellina
Η Σαββίνα Υπαπαντή Έλληνα, με την πρωθυπουργό της ΝΝΟ, Gladys Berejiklian και την υπουργό Παιδείας, Sarah Mitchell

Η απόδοση των Ημερήσιων Ελληνικών Κολλεγίων
Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία που αφορούν την απόδοση των τριών Ελληνικών Ημερήσιων Κολλεγίων της πολιτείας σε αυτές τις απολυτήριες εξετάσεις.

Στην καλύτερη θέση (μεταξύ των τριών), την 94η συγκεκριμένα, βρίσκεται το Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας, σε σχέση με την 176η θέση που κατέλαβε πέρυσι.

Το ποσοστό επιτυχία των μαθητών του Κολλεγίου αυτού που συμμετείχαν στις απολυτήριες εξετάσεις έφτασε στο 16,86%.

Το ημερήσιο Κολλέγιο του Αγίου Σπυρίδωνα, βρέθηκε στην 97η θέση, 28 θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι, με το ποσοστό επιτυχία των μαθητών του να φτάνει στο 16,8%.

Στην 292η θέση βρίσκεται το Κολλέγιο των Αγίων Πάντων, σε σχέση με την 112η θέση που ήταν πέρυσι, με ποσοστό επιτυχίας 4,95%.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το James Ruse Agricultural High School, με το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών του να είναι στο 72,79%.

Ο μέσος όρος του ποσοστού επιτυχίας των Γυμνασίων της πολιτείας είναι το 5,47%.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων