17/03/2020 17/03/2020 “Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο κόσμος εκτίθεται σε μια δύσκολη δοκιμασία υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται και προσβάλλει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους προκαλώντας το θάνατο σε χιλιάδες”. Αυτό τονίζει σε μήνυμά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης αναφερόμενος στην πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη. Η ζωή είναι ένα “ιερό δώρο”...
17 Μαρτίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 9:05

Πατρ. Αντιοχείας: “Δοκιμάζονται τα ανθρώπινα όριά μας”

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: “Δοκιμάζονται τα ανθρώπινα όριά μας”

“Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο κόσμος εκτίθεται σε μια δύσκολη δοκιμασία υγείας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος εξαπλώνεται και προσβάλλει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους προκαλώντας το θάνατο σε χιλιάδες”. Αυτό τονίζει σε μήνυμά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης αναφερόμενος στην πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη.
Η ζωή είναι ένα “ιερό δώρο” από τον Θεό και ο καθένας θα πρέπει να προστατεύει τη ζωή του και τη ζωή των συνανθρώπων του σύμφωνα με το θέλημά Του, υπογραμμίζει και προσθέτει ότι η Εκκλησία ζητεί μέσω της προσευχής τη μεσολάβηση της Παναγίας και όλων των Αγίων να ξεπεραστεί αυτή η μεγάλη δοκιμασία.
Ο Μακαριώτατος καλεί τους πιστούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επιστημόνων και των αρχών, και να μην συναθροίζονται σε χώρους με πολύ κόσμο, να παραμένουν στους σπίτια του και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, τονίζει ότι και η Εκκλησία είναι πλέον αναγκαίο να προσαρμοστεί σταδιακά στις απαιτήσεις αυτής της φάσης σύμφωνα με τις ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές.
Βάσει αυτών λαμβάνει τις κάτωθι αποφάσεις:
* Συμμόρφωση με όλες τις γενικές οδηγίες και τα προληπτικά μέτρα που θεσπίζονται από το κράτος και τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.
* Έκκληση να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικές και δημόσιες συναντήσεις.
* Έκκληση να σταματήσουν όλες οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες (ταξίδια, νυχτερινές έξοδοι, εορτασμοί)
* Ενεργοποίηση της δυνατότητας απευθείας μετάδοσης καθημερινών προσευχών μέσω των ιστοσελίδων της Εκκλησίας.
* Οι Εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική προσευχή. Επίσης οι Ιερείς θα μπορούν να μεταβαίνουν σε σπίτια όσων τους χρειάζονται και είναι άρρωστοι ή ηλικιωμένοι.
* Στις κηδείες και τα μνημόσυνα θα παρευρίσκονται μόνο οι πολύ κοντινοί άνθρωποι του εκλιπόντος χωρίς να δεχθούν συλλυπητήρια.
Η Εκκλησία λοιπόν καλεί όλους τους πιστούς να προσεύχονται καθημερινά στα σπίτια τους, και με τις οικογένειές τους: “Ας μοιραστούμε όλοι τη μεγάλη ελπίδα του Θεού σε μια εποχή που δοκιμάζει τα ανθρώπινα όρια μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων