22/03/2020 22/03/2020 “Η εξάπλωση του κορωνοϊού σαν τη χάρη του Θεού μπορεί να συμβάλλει στην κατανόηση του πόσο εύθραυστος είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός και να σπρώξει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον Θεό” σημείωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα στην Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Ισάξιου Δούκα Ίγκορ Τσερνίγκοσβκι στα προσάστια της Μόσχας. “Πρέπει να κοιτάξουμε...
22 Μαρτίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 19:47

Πατριάρχης Μόσχας: “Ας κοιτάξουμε τον κορωνοϊό ως έλεος του Θεού”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Μόσχας: “Ας κοιτάξουμε τον κορωνοϊό ως έλεος του Θεού”

“Η εξάπλωση του κορωνοϊού σαν τη χάρη του Θεού μπορεί να συμβάλλει στην κατανόηση του πόσο εύθραυστος είναι ο ανθρώπινος πολιτισμός και να σπρώξει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον Θεό” σημείωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος στο κήρυγμα στην Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Ισάξιου Δούκα Ίγκορ Τσερνίγκοσβκι στα προσάστια της Μόσχας.

“Πρέπει να κοιτάξουμε αυτή την κατάσταση υπό το πρίσμα των πνευματικών γνώσεων και να σκεφτούμε τι σημαίνουν όλα αυτά και γιατί μας έστειλε ο Κύριος αυτή την ασθένεια. Εδώ προκύπτει η δυνατότητα να σκεφτούμε όχι μόνο για την οργή του Κυρίου, όπως ήταν στην ιστορία, αλλά περισσότερο για το έλεος του Θεού”, ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού πρέπει να δώσει στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι ο ανθρώπινος πολιτισμός βρίσκεται σε μεγάλη κρίση “που σχετίζεται με την έπαρση και την υπερηφάνεια”.

“Ο Κύριος καλεί τον τεχνολογικό υπερήφανο πολιτισμό μας, ο οποίος θεωρεί ότι καταφέρνει τα πάντα και μπορεί τα πάντα, να εκτιμήσει τις δυνατότητές του και να κατανοήσει πόσο εύθραυστος είναι… Για να αντιλαμβανόμαστε, χωρίς να χάνουμε την πνευματική αισιοδοξία μας, ότι πρέπει να πιστεύουμε στον Θεό. Αυτά τα περιστατικά πρέπει περισσότερο να μας δυναμώνουν την πίστη, για να γίνουν πιστοί και όσοι αμφισβητούν”, δήλωσε ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος.

Επίσης κάλεσε τον καθένα να κοιτάξει τον εαυτό του με κριτικό μάτι και “ελπίζοντας στον Κύριο να διανύει αυτές τις δοκιμασίες”.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων