12/05/2020 13/05/2020 Στη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Ρουμανία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνες.  Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιστροφής των πιστών στους ναούς της χώρας, καθώς οι Ιερές ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών....
12 Μαΐου, 2020 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2020 - 5:53

Στις 15 Μαΐου η επιστροφή των πιστών στους ναούς της Ρουμανίας

Διαδώστε:
Στις 15 Μαΐου η επιστροφή των πιστών στους ναούς της Ρουμανίας

Στη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Ρουμανία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνες. 

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιστροφής των πιστών στους ναούς της χώρας, καθώς οι Ιερές ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών. Ο Ρουμάνος Πρόεδρος σημείωσε πως οι πιστοί θα μπορούν να προσέλθουν στους ναούς από τις 15 Μαΐου και να συμμετέχουν στις υπαίθριες Ιερές ακολουθίες, υπό την τήρηση πάντοτε των απαραίτητων υγειονομικών προϋποθέσεων.

“Οι Ιερές ακολουθίες με την παρουσία πιστών μπορούν σε πρώτη φάση να πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας ή μπροστά από αυτή. Οι πιστοί θα πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα και να τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ τους”, ανέφερε. 

Το τελευταίο διάστημα στη Ρουμανία εντάθηκαν οι φωνές που ζητούν το άνοιγμα των Ιερών Ναών, τόσο από πιστούς, όσο και από ανθρώπους του ιατρικού και πνευματικού χώρου. 

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων