30/08/2020 30/08/2020 Το Σάββατο 29 Αυγούστου εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή Βομβοκούς Ναυπάκτου. Τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο. Η θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, αλλά με την βοήθεια των ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών μέσων όλοι οι πιστοί που έμειναν λόγω...
30 Αυγούστου, 2020 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 10:23

Εκκλησιοποίηση και δαιμονοποίηση των χαρισμάτων

Διαδώστε:
Εκκλησιοποίηση και δαιμονοποίηση των χαρισμάτων

Το Σάββατο 29 Αυγούστου εορτή της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή Βομβοκούς Ναυπάκτου. Τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.

Η θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής, αλλά με την βοήθεια των ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών μέσων όλοι οι πιστοί που έμειναν λόγω των υγειονομικών μέτρων στο προαύλιο της Μονής συμμετείχαν στην θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε και ζωντανά από τα τοπικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά κανάλια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του μίλησε για τα χαρίσματα. Για τα φυσικά χαρίσματα και για τα πνευματικά χαρίσματα, τα οποία πρέπει να εκκλησιοποιούνται, να προσφέρονται στην Εκκλησία για την βοήθεια των πιστών και την δόξα του Θεού. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν αυτονομούνται και χρησιμοποιούνται για την δόξα του ανθρώπου, τότε δαιμονοποιούνται.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Γερόντισσα Ειρήνη και τις Μοναχές για την διοργάνωση της εορτής, για την λειτουργία της Μονής και την υποδοχή των πιστών, και μίλησε σε πνευματική σύναξη Μοναχών και προσκυνητών στο Αρχονταρίκι της Μονής για διάφορα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα και για τον Γέροντά του άγιο Καλλίνικο Εδέσσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων