09/09/2020 09/09/2020 Εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Αστερίου στον Υμηττό το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί η Ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Εφέτος συμπληρώθηκαν 1100 χρόνια ζωής και πνευματικής προσφοράς στην Εκκλησία και στο γένος μας της Ιεράς Μόνης. 920μΧ – 2020μΧ. Κατά τον εσπερινό της Εορτής προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς...
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 13:07

Μονή Αστερίου: 1100 χρόνια ζωής και πνευματικής προσφοράς

Διαδώστε:
Μονή Αστερίου: 1100 χρόνια ζωής και πνευματικής προσφοράς

Εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Αστερίου στον Υμηττό το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί η Ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Εφέτος συμπληρώθηκαν 1100 χρόνια ζωής και πνευματικής προσφοράς στην Εκκλησία και στο γένος μας της Ιεράς Μόνης. 920μΧ – 2020μΧ.

Κατά τον εσπερινό της Εορτής προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ ενώ τον Θείο Λόγο εκύρηξε ο ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Φιλούμενος.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη θεοφιλέστατος επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Γέροντας και μετοχιάρης της Ιεράς Μονής ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την αρχοντική και πατρική παρουσία του. Ενώ τόνισε την σπουδαία σημασία που διαδραμάτισε η Ιερά Μονή Αστερίου στους δύσεκτους χρόνους την Τουρκοκρατίας. Τέλος ο Θεοφιλέστατος Άγιος Θαυμακού αφού ευχαρίστησε και επήνεσσε τον μετοχιάρη πατήρ Αλέξιο και την συνοδεία του για την ανακαίνιση και την εν γένει λειτουργική ζωή στην Μονή δια των τιμίων του χειρών βράβευσε με τον έπαινο της Εκκλησίας τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, την Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού καθώς και τους ευεργέτες της Ιεράς Μονής.

Στον μεθεόρτιο εσπερινό τελέστηκε το κτητορικό μνημόσυνο προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ερυθρών αρχιμανδρίτου Δωροθέου.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν τη ευλογία του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτη Ονουφρίου μετοχιάρη της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Κοκκινάρα οι πατέρες της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτης Φιλόθεος και ο διάκονος Λάζαρος καθώς και άλλοι κληρικοί.

Η Ιερά Μονή Αστερίου επί τη επετειακή πανήγυρη εξέδωσε τον τόμο η Ιερά Μονή Αστερίου στο διάβα των αιώνων, πτυχιακή εργασία του πατρός Αλεξίου Γιαννιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων