09/09/2020 09/09/2020 Ακόμη μια ιστορική στιγμή καταγράφηκε χθες στην Ίμβρο Ύστερα από πολλά χρόνια Ίμβριοι προσκυνητές με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος ανέβηκαν στο δικό τους “Όρος Σινά”, στο όρος Αρασιά. Εκεί τελέστηκε στο εξωκλήσι της Παναγίας Θεία Λειτουργία για την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος....
09 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2020 - 11:17

Οι Ίμβριοι ανέβηκαν στο δικό τους “Όρος Σινά”

Διαδώστε:
Οι Ίμβριοι ανέβηκαν στο δικό τους “Όρος Σινά”

Ακόμη μια ιστορική στιγμή καταγράφηκε χθες στην Ίμβρο

Ύστερα από πολλά χρόνια Ίμβριοι προσκυνητές με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος ανέβηκαν στο δικό τους “Όρος Σινά”, στο όρος Αρασιά. Εκεί τελέστηκε στο εξωκλήσι της Παναγίας Θεία Λειτουργία για την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Ίμβρος ζει μια πνευματική άνθιση με σχολεία να ανοίγουν εκ νέου και ξωκλήσια να βρίσκουν την παλιά τους αίγλη. Όλα αυτά με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του νέου Ποιμενάρχη της νήσου από τη πρώτη στιγμή.

Να είσαι βέβαιος, Ιερώτατε και αγαπητέ αδελφέ, ότι όλοι οι Ίμβριοι με πρώτον τον Ίμβριον Πατριάρχην θα είναι εις το πλευρόν σου. Είμεθα δεμένοι με την νήσον μας, όπως το βρέφος με την μητέρα του, εσώτατα, οργανικά. Τα κοινά βιώματα, τα ήθη και τα έθιμα, ο πόνος και αι θλίψεις, αι προσδοκίαι και αι ελπίδες, η ακλόνητη εμπιστοσύνη εις την πρόνοιαν του Θεού, μας ενώνουν και μας δίδουν δύναμι. Το απέδειξαν αυτό όσοι έμειναν κατά τα πέτρινα χρόνια εδώ, εις τα άγια χώματα. Έμειναν, όχι επειδή δεν είχαν την δυνατότητα να φύγουν, όχι γιατί εφοβούντο την ξενητιά, αλλά επειδή δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα, τα χωριά, τον πατρικό οίκο, τους τάφους των προγόνων, όλα αυτά τα ανεκτίμητα και ιερά, τα οποία αγαπούσαν πιο πολύ από τον εαυτόν τους. Χωρίς αυτούς τους ηρωικούς συμπατριώτας μας δεν θα υπήρχε σήμερα η ιδική μας Ίμβρος, η Χριστιανική ρωμαίηκη παρουσία μας εδώ και συ ο νέος ποιμενάρχης μας”, είχε αναφέρει στην ομιλία του ο Παναγιώτατος στις 17 Ιουλίου 2020, ημέρα ενθρόνισης του Μητροπολίτου Κυρίλλου, από την Ίμβρο.

“Για την Ίμβρο και την Τένεδο δεν υπάρχουν εντυπώσεις . Υπάρχουν μόνο βιώματα και τα δικά μου βιώματα από την πρώτη στιγμή είναι η χαρά και η αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας, οι οποίοι είναι οι ποιο υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο”, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του μετά την εκλογή του σε Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου ο Σεβασμιώτατος, με την χθεσινή ημέρα να αποτελεί ακόμη ένα βίωμα για το ιστορικό αυτό νησί που κρατά άσβεστο το καντήλι του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων