04/10/2020 04/10/2020 Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στη Λεμεσό φαίνεται να έλυσε για τουλάχιστον 290 φοιτητές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με τους πρώτους 200 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ Λεμεσού να παραλαμβάνουν τα κλειδιά των δωματίων τους αύριο, Δευτέρα (5/10), στο Apollonia Students Halls, το οποίο ανέγειρε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Οι φοιτητικές εστίες, οι οποίες ανεγέρθησαν κοντά στην περιοχή του...
04 Οκτωβρίου, 2020 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2020 - 17:17

Φοιτητική εστία για 300 άτομα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαδώστε:
Φοιτητική εστία για 300 άτομα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων στη Λεμεσό φαίνεται να έλυσε για τουλάχιστον 290 φοιτητές ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, με τους πρώτους 200 φοιτητές του ΤΕΠΑΚ Λεμεσού να παραλαμβάνουν τα κλειδιά των δωματίων τους αύριο, Δευτέρα (5/10), στο Apollonia Students Halls, το οποίο ανέγειρε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Οι φοιτητικές εστίες, οι οποίες ανεγέρθησαν κοντά στην περιοχή του Τσιρείου, αναμένεται να δώσουν ανάσα σε δεκάδες οικογένειες φοιτητών, αφού οι χαμηλές τιμές των ενοικίων θα βοηθήσουν στις σπουδές των παιδιών τους.

Να σημειώσουμε πως η επιλογή των δικαιούχων έγινε βάσει κριτηρίων με μοριοδότηση σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εστίες θα προσφέρονται προς 250 ευρώ μηνιαίως, ενώ σε αυτό το ποσό θα συμπεριλαμβάνονται, κοινόχρηστα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό αλλά και το διαδίκτυο. Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, μεταξύ αυτών υπάρχουν και δίκλινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και δωμάτια ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να εξυπηρετήσουν φοιτητές με αναπηρίες. Να σημειώσουμε πως στους χώρους των φοιτητικών εστιών θα λειτουργούν, μεταξύ άλλων, αναγνωστήρια, γυμναστήρια και καφεστιατόριο.

«Είναι ένα όραμα του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας της Κύπρου για στήριξη των ευάλωτων ομάδων ειδικά σε μια εποχή που στη Λεμεσό τα ενοίκια είναι απρόσιτα για μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας. Είναι 290 δωμάτια σε ένα σύγχρονο οικιστικό συγκρότημα, υψηλής ποιότητας και αισθητικής το οποίο νομίζω πως πλέον θα είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή», σημείωσε ο κ. Γεωργίου, συμπληρώνοντας πως «τα ενοίκια κυμαίνονται στα 250 ευρώ και σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται κοινόχρηστα, ηλεκτρικό, διαδίκτυο, τα πάντα. Την Δευτέρα (5/10) περιμένουμε τους νέους φοιτητές», δήλωσε στο κυπριακό μέσο Brief ο Τεχνικός Διευθυντής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Στέλιος Γεωργίου.

Να σημειώσουμε πως οι εργασίες, αν και επηρεάστηκαν από την πανδημία και το lockdown, ολοκληρώθηκαν μέσα σε ένα χρόνο!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων