13/10/2020 13/10/2020 Τη θλίψη του για τον νέο γύρο εμπόλεμης αντιπαράθεσης  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας εκφράζει με νέα ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προσθέτοντας ότι από την αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “έχει κάνει και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν, μαζί με τους θρησκευτικούς ηγέτες...
13 Οκτωβρίου, 2020 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 12:38

Νέα παρέμβαση του Πατρ. Μόσχας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Διαδώστε:
Νέα παρέμβαση του Πατρ. Μόσχας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Τη θλίψη του για τον νέο γύρο εμπόλεμης αντιπαράθεσης  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας εκφράζει με νέα ανακοίνωσή του ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος προσθέτοντας ότι από την αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία “έχει κάνει και θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν, μαζί με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ώστε να συμβάλουν στην εδραίωση της ειρήνης στη μακρόχρονη γη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

“Θεωρώ ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας είναι πολύ σημαντικές», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος απευθύνοντας έκκληση στην κρατική ηγεσία και των δύο χωρών να εκμεταλλευτούν την κατάπαυση του πυρός για να προχωρήσουν στην επίλυση των ζητημάτων μέσα από πολιτικούς διαύλους.

“Για χάρη του μέλλοντος των δύο γειτονικών λαών, προτείνω να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. (…) Σε έναν κόσμο ειρήνης, μπορεί κανείς να συναντηθεί, να επικοινωνήσει, να αναζητήσει λύσεις σε προβλήματα. Αλλά όταν υπάρχει πόλεμος, χύνεται ανθρώπινο αίμα, διαπράττονται εγκλήματα και υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να ληφθούν κοινές πολιτικές αποφάσεις” δήλωσε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων