05/11/2020 05/11/2020 Ποντιακά σωματεία και πολλοί εθελοντές συνεργάστηκαν αδιάκοπα το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φτιάξουν το βίντεο με τίτλο 353.000, αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Youtube την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 20:00. Την ιδέα, την οργάνωση και τη σκηνοθεσία είχε ο Σάββας Γεωργιάδης, ενώ τα κείμενα έγραψε η Δέσποινα Στεφανίδου....
05 Νοεμβρίου, 2020 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 11:34

Ένα βίντεο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Διαδώστε:
Ένα βίντεο αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ποντιακά σωματεία και πολλοί εθελοντές συνεργάστηκαν αδιάκοπα το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να φτιάξουν το βίντεο με τίτλο 353.000, αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Youtube την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις 20:00.

Την ιδέα, την οργάνωση και τη σκηνοθεσία είχε ο Σάββας Γεωργιάδης, ενώ τα κείμενα έγραψε η Δέσποινα Στεφανίδου.

«Μια αλλιώτικη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ζήσαμε φέτος. Τα πρωτοφανή μέτρα προστασίας δεν μας επέτρεπαν να συγκεντρωθούμε όπως κάθε χρόνο και να διατρανώσουμε το “Δεν ξεχνώ, ζητώ την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου”. Στα μέσα Ιουνίου, όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, μια ομάδα εθελοντών και συλλόγων συμμετείχαν στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ 353.000, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την ερχόμενη Κυριακή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονοπήγαδου που συμμετείχε στα γυρίσματα.

Στην προσπάθεια συμμετείχαν τα σωματεία: «Παναγία Σουμελά» Θέρμης, Σύλλογος Ποντίων Κάτω Σχολαρίου «Ανέβζηγος αροθυμία», Μορφωτικός Όμιλος Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Μονοπήγαδου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αντωνίου «Παναγία Σουμελά» και Σύλλογος Ποντίων Λακκώματος.

Συντελεστές:

Ιδέα, οργάνωση, σκηνοθεσία: Σάββας Γεωργιάδης.
Κείμενα: Δέσποινα Στεφανίδου.
Αφήγηση: Δέσποινα Στεφανίδου, Γιάννης Γεωργιάδης.
Τραγούδι: Ρούλα Βέττα.
Λύρα: Δημήτρης Κοσμίδης, Αλέξανδρος Γεωργιάδης, Δημήτρης Κούρας.
Νταούλι: Κώστας Τσιτσεκίδης, Ανέστης Χατζηαβραμίδης.
Χοροδιδάσκαλοι: Σάββας Γεωργιάδης, Βασίλης Κυριακίδης.
Οργάνωση, σκηνοθεσία οδοιπορικού προσφύγων: Αθηνά Μαυρίδου.
Χειριστές drones: Χρήστος Μεταξάς, Αργύρης Κόγιας.
Φωτογραφία, video: Μιχάλης Γεωργιάδης, Παναγιώτης Μπατατόλης.
Ηχογράφηση: Μελίνα Πουρτουλίδου «Ράδιο Ακρίτες», Δημήτρης Κοσμίδης

Δείτε το βίντεο την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 20:00, εδώ.

Πηγή: pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων