10/11/2020 10/11/2020 Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πλατανίτη τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο συμπαραστούμενο από τον Πρωτοσύγκελλο, έναν Ιερέα και τον Ιεροδιάκονο. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην διδασκαλία του αγίου Νεκταρίου για τις ασθένειες...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 11:23
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2020 - 11:26

“Η Εκκλησία σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις είναι ζωντανή”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις είναι ζωντανή”

Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου εορτή του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πλατανίτη τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο συμπαραστούμενο από τον Πρωτοσύγκελλο, έναν Ιερέα και τον Ιεροδιάκονο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην διδασκαλία του αγίου Νεκταρίου για τις ασθένειες και την ιατρική επιστήμη. Διάβασε τρία αποσπάσματα από τις επιστολές που έστειλε ο άγιος Νεκτάριος στις μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης, στις οποίες κάνει λόγο για το ότι πρέπει να φροντίζουν την υγεία του σώματός τους, ώστε αυτό να υπηρετεί την ψυχή και όταν ασθενούν να ζητούν την ιατρική συμβουλή και να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα.

Στον λόγο του κατά την απόλυση της θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στο θέμα των ιερών Λειψάνων του αγίου Νεκταρίου, επειδή πριν λίγους μήνες εκλάπη από τον Ιερό Ναό ένα μικρό τμήμα λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου που υπήρχε εκεί. Στην συνέχεια επήνεσε τον Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Θεοφάνη, ο οποίος βρήκε και προσέφερε τον Ιερό Ναό μια νέα λειψανοθήκη με ιερό λείψανο του αγίου Νεκταρίου, μεγαλύτερο από αυτό που εκλάπη, μαζί με τεμάχια του ιερού αμφίου και του ράσου του Αγίου.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα ότι η Εκκλησία σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και σε διωγμούς, είναι ζωντανή. Ιδιαιτέρως υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη σωτήρων, διότι Σωτήρας της είναι η Κεφαλή της, ο Χριστός, και εμείς παραμένουμε μέσα στην Εκκλησία με ταπεινό φρόνημα για να σωθούμε και όχι για να την σώσουμε. Κατά συνέπεια πρέπει να δεχόμαστε τον ιερό θεσμό της Εκκλησίας μαζί με το χαρισματικό χαρακτήρα των μελών της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων