10/11/2020 10/11/2020 Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε ότι σήμερα δέχτηκε μια δωρεά για το εκκλησάκι που θα βρίσκεται μέσα στο καινούργιο γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα ονομάζεται “Αγιά Σοφιά”. Πρόκειται για ένα μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο από μια Εκκλησία της Τραπεζούντας του 18ου αιώνα, γεγονός ιδιαίτερα συμβολικό για τους δεσμούς της ομάδας με τον Πόντο.  ...
10 Νοεμβρίου, 2020 - 17:14

Ένα μοναδικό τέμπλο για το εκκλησάκι του γηπέδου της ΑΕΚ

Διαδώστε:
Ένα μοναδικό τέμπλο για το εκκλησάκι του γηπέδου της ΑΕΚ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημέρωσε ότι σήμερα δέχτηκε μια δωρεά για το εκκλησάκι που θα βρίσκεται μέσα στο καινούργιο γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα ονομάζεται “Αγιά Σοφιά”. Πρόκειται για ένα μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο από μια Εκκλησία της Τραπεζούντας του 18ου αιώνα, γεγονός ιδιαίτερα συμβολικό για τους δεσμούς της ομάδας με τον Πόντο.  

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. αναφέρει: «Μία νέα εξαιρετικά σημαντική δωρεά μεγάλης ιστορικής αξίας για το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε μόλις σήμερα με τελικό προορισμό το εκκλησάκι του γηπέδου, που θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λουκά Μπάρλου! Πρόκειται για ένα ξυλόγλυπτο τέμπλο – δημόθυρο από εκκλησία της Τραπεζούντας του 18ου αιώνα, μαζί με τους ξύλινους στύλους που το στήριζαν αλλά και ένα μπρούτζινο καντήλι της εποχής».

Δείτε την ανάρτηση: 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων