19/11/2020 19/11/2020 Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως μέρος των Ημερών Πνευματικού Πολιτισμού της Ρωσίας δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας.  Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με την επιτροπή οργάνωσης...
19 Νοεμβρίου, 2020 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 7:27

ΜΟΣΧΑ: Τιμούν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι

Διαδώστε:
ΜΟΣΧΑ: Τιμούν τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Ντοστογιέφσκι θα πραγματοποιηθούν στο εξωτερικό με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως μέρος των Ημερών Πνευματικού Πολιτισμού της Ρωσίας δήλωσε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείο Μόσχας. 

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με την επιτροπή οργάνωσης των Ημερών Πολιτισμού συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος μαζί με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. Ο Σεβασμιώτατος επέστηκε την προσοχή της επιτροπής στις ημερομηνίες που σχετίζονται με τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα αφού το 2021 σηματοδοτεί την 140η επέτειο από το θάνατό του και την 200η επέτειο από τη γέννησή του. 

Ο Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ τόνισε στις δηλώσεις του: “Η κληρονομιά του Ντοστογιέφσκι είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι θα ανταποκριθούν στις εκδηλώσεις μνήμης αφού υπάρχουν πολλοί που είναι θαυμαστές του ταλέντου του μεγάλου συμπατριώτη μας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων