19/12/2020 19/12/2020 Σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζει ότι τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της ταπείνωσης και της αγάπης του Θεού για τον κόσμο, είναι η αγάπη του Υιού του Θεού, που ταπεινώθηκε με το να γίνει θνητός για να αναστήσει τον Άνθρωπο και με το θάνατο να δώσει αιώνια...
19 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2020 - 13:39

“Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσευχή και αδελφική αγάπη”

Διαδώστε:
“Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσευχή και αδελφική αγάπη”

Σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ τονίζει ότι τα Χριστούγεννα είναι η εορτή της ταπείνωσης και της αγάπης του Θεού για τον κόσμο, είναι η αγάπη του Υιού του Θεού, που ταπεινώθηκε με το να γίνει θνητός για να αναστήσει τον Άνθρωπο και με το θάνατο να δώσει αιώνια ζωή και δόξα. 

Ακόμα ο Μακαριώτατος αναφέρει ότι: “Το φως του Ιησού που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ μας καλεί να δείχνουμε πάντα γύρω μας τόσο με τα λόγια μας όσο και με τις πράξεις μας σημάδια ελπίδας, ειρήνης, χαράς και αγάπης. Ενώ στάθηκε στην πανδημία και ανέφερε ότι η ανθρωπότητα περνά μια δύσκολη περίοδο που αφορά την ανθρώπινη ζωή και την υγεία με τον κορωνοϊό. Ο ρουμανικός λαός είναι λυπημένος και στεναχωρημένος επειδή πολλοί υποφέρουν και πολλοί πέθαναν από αυτήν την ασθένεια. Επομένως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσευχή, για αλληλεγγύη και κυρίως για αδελφική αγάπη. Επίσης πρέπει να προσευχόμαστε για τους Ρουμάνους της διασποράς ώστε να διατηρήσουμε την αγάπη και την ενότητα της πίστης και τους έθνους μας”. 

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι με αφορμή τα Χριστούγεννα και το νέο έτος του 2021 απευθύνει σε όλους τους γονείς ευλογίες και ευχές για υγεία και σωτηρία, για ειρήνη και χαρά ενώ προσεύχεται στο Θεό για τη βοήθειά Του.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων